Δεν θα υπάρξει νέο lockdown λέει ο πρωθυπουργός

Με την πανδημία να έχει ξεπεράσει σε επιπτώσεις κάθε προηγούμενη η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή την οικονομία θυσιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Έχοντας σχεδόν καθημερινά (όλο τον Αύγουστο) καταγράψει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως «περιμέναμε την αύξηση» (σ.σ. των κρουσμάτων) αποδίδοντας το γεγονός στο «άνοιγμα της οικονομίας και τον τουρισμό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε -παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας- ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του σε συνδυασμό με τα βασικά και εξέφρασε την ελπίδα πως «θα διατηρήσουμε τα κρούσματα σε αριθμό που μπορούμε να διαχειριστούμε».

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα «παραμένει ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες», θέλοντας να τονώσει την τουριστική εικόνα της χώρας μας που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, στέλνοντας μήνυμα στη γειτονική μας χώρα: «Σταματήστε τις προκλήσεις και ας αρχίσουμε να συζητάμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχει πάντα χώρος για να αλλάξει η Τουρκία την προσέγγισή της αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι αν συνεχίσει σ’ αυτήν την πορεία, θα υπάρξουν συνέπειες» που θα θέσουν «σε κίνδυνο τη σχέση της με την Ευρώπη».

Προειδοποίησε μάλιστα την Άγκυρα πως προκλήσεις «δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Όχι μόνο από την Ελλάδα ή την Κύπρο αλλά από την Ευρώπη στο σύνολό της».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «υπάρχει κίνδυνος για ταχεία κλιμάκωση της έντασης» και αναφέρθηκε στο επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας «με δύο σκάφη που συγκρούστηκαν» λέγοντας πως «αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να δούμε στην περιοχή».

efsyn.gr

 

Categories