ΔΤ Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών

Γ. Πατούλης: «Χαιρετίζουμε την πολύ ορθή απόφαση του υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου να επιχορηγήσει την Αυτοδιοίκηση, με στόχο τη δωρεάν διάθεση μασκών προστασίας σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της χώρας»

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών

«Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οφείλουμε όλοι, με αίσθημα ευθύνης, να σεβόμαστε τις έγκριτες επιστημονικές απόψεις των λοιμωξιολόγων για την καλύτερη προστασία της υγείας μας και το κράτος από την πλευρά του να παρέχει όλα τα μέσα που απαιτούνται, για την αποτελεσματική θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πολύ ορθή απόφαση του υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων με το ποσό ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εφοδιαστούν με μάσκες όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της χώρας.

Η προστασία της υγείας των παιδιών μας αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι ύψιστη προτεραιότητά μας.

Ως Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλουμε έμπρακτα, σε συνεργασία με τους Δήμους, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς φιλοξενίας των παιδιών μας, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Αττικής μας.

Σε αυτή την εθνική υγειονομική μάχη που δίνει η χώρα μας, η Αυτοδιοίκηση με στοχευμένες δράσεις, είναι συνεχώς παρούσα στηρίζοντας όλους τους πολίτες.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Categories