Για μάζεμα σκουπιδιών θα χρησιμοποιηθεί τελικά το πλωτό αντιπροσφυγικό φιλέ βόλεϊ

Νέα καριέρα φαίνεται πως θα ξεκινήσει το πολυσυζητημένο φράγμα που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση

Έναν ρόλο πιο ταιριαστό στις δυνατότητες του φαίνεται πως βρήκε ο αντιπροσφυγικός φράχτης που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση στις αρχές του έτους.

Το περίφημο πλωτό φράγμα κόστους 500 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα παραλληληλίστηκε (όχι μόνο από εμάς) και με φιλέ βόλεϊ, μάλλον δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στον αρχικό του ρόλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η υπηρεσία που θα το χρησιμοποιούσε θα ήταν το Λιμενικό Σώμα. Το Λιμενικό όμως δε φαίνεται να ψήνεται ιδιαίτερα, για δύο λόγους: Πρώτον, εκτιμά ότι θα προκαλούνταν πολλά ναυάγια. Δεύτερον, θεωρεί ότι ένας στατικός φράχτης στην πραγματικότητα θα εξυπηρετούσε τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι απλά θα άφηναν εκεί τους ανθρώπους αυτούς, έτσι ώστε να τους παραλάβουν τα σκάφη του Λιμενικού.

 

Οι λόγοι προφανώς είναι τεχνικοί και όχι κάποιο θέμα αρχής (όπως είναι οι ανθρωπιστικές υποχρεώσεις της χώρας), όμως το ζήτημα είναι το νέο απόκτημα του ελληνικού κράτους θα μείνει στα αζήτητα ως προς τον σκοπό για τον οποίο παραγγέλθηκε. Εκτός από το Λιμενικό Σώμα, τον σκεπτικισμό του έχει εκφράσει και το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι προδιαγραφές που αναφέρονταν στον σχετικό διαγωνισμό ήταν οι εξής: Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

luben.tv

Categories