Φωτιά στις Μυκήνες: Σαρώνει τα πάντα η πύρινη λαίλαπα – Παραδόθηκε στις φλόγες ο αρχαιολογικός χώρος

Ανυπολόγιστο το μέγεθος της ζημιάς – Πρόλαβαν να εκκενώσουν έγκαιρα τον αρχαιολογικό χώρο

Σύσσωμο το Πυροσβεστικό Σώμα που έχει σπεύσει στις Μυκήνες, δίνει τη μάχη για να σώσει ό, τι μπορεί από τη μανία της πύρινης λαίλαπας.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν γλίτωσε τελικά από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/8) πλησίον του τάφου του Αγαμέμνονα, καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτόν, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος https://anagnostis.org το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το βασίλειο του Μυθικού Αγαμέμνονα δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται και οι προσπάθειες κατάσβεσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 27 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε εγκαίρως, όπως αποδείχθηκε, από τους επισκέπτες, πριν η φωτιά φθάσει σε αυτόν, ενώ στη συνέχεια αυτή κατευθύνθηκε προς το βουνό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά απέναντι από τον Τάφο του Αγαμέμνονα κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς Προσύμνη. Όμως στη συνέχεια εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα απειλώντας ευθέως και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Άργους – Μυκηνών βρίσκεται επί ποδός και βοηθούν με τα μέσα που διαθέτουν για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο η ζημιά.

Δείτε τις δηλώσεις τους στις Αργολικές Ειδήσεις

Μέχρι στιγμής έχει καεί μεγάλη έκταση, μεταξύ άλλων και εντός του αρχαιολογικού χώρου.

altsantiri.gr

Categories