Η TUI σταματά τα ταξίδια προς Λαγανά, καραντίνα επιβάλλουν Σκωτία και Ουαλία

Σε αναστολή των ταξιδιών προς τον Λαγανά της Ζακύνθου προχωρά η TUI, μετά τον εντοπισμό έξι συρροών κρουσμάτων κορονοϊού που συνδέονται με πτήσεις στο ελληνικό νησί αλλά και τις καταγγελίες για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Η ταξιδιωτική εταιρεία, που όχι μόνο έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης στο άνοιγμα του τουρισμού αλλά είχε και ρόλο ρυθμιστή στην κατάρτιση των σχετικών πρωτοκόλλων, ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη δεν θα προσφέρει πια ταξίδια προς τον Λαγανά και μάλιστα ρίχνει την ευθύνη αποκλειστικά στους ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ η Σκωτία ανακοίνωσε πως πλέον θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα, ενώ η Ουαλία ανακοίνωσε ανάλογο μέτρο μόνο για όσους επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο.

Έπειτα και απ’ αυτές τις εξελίξεις, και η βρετανική κυβέρνηση δέχεται ανάλογες πιέσεις προκειμένου να αναθεωρήσει την οδηγία για τα ταξίδια από Ελλάδα, σημειώνει το BBC.

Ο διευθυντής της TUI για Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία είπε πως όσοι είχαν κλείσει ταξίδι προς τον Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίζοντας πως τα ταξίδια στις άλλες περιοχές της Ζακύνθου θα γίνουν κανονικά.

«Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών είναι πρώτο μας μέλημα και τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19», είπε ο Andrew Flintham.

«Είναι επομένως το σωστό προκειμένου να προστατέψουμε και να μειώσουν ένα ταυτοποιημένο πιθανό κίνδυνο για άλλους, μην προσφέροντας πια διακοπές στο συγκεκριμένο θέρετρο», πρόσθεσε.

Σε καραντίνα είχαν ήδη τεθεί περίπου 200 άτομα που επέβαιναν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 25 Αυγούστου, καθώς απ’ αυτούς ήδη έχουν διαγνωστεί με τον ιό τουλάχιστον 16 επιβάτες.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, ανέφερε πως υπάρχουν έξι συρροές κρουσμάτων απ’ τις οποίες έχουν προκύψει πάνω από 30 μολύνσεις. Όλα συνδέονται με πτήσεις προς τη Ζάκυνθο την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι δύο είχαν προορισμό την Αγγλία.

Ο Ουαλός υπουργός κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση σε άμεσες συνομιλίες για να βγει η Ελλάδα απ’ τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται απ’ τους κανονισμούς για επιβολή καραντίνας.

Σημειώνεται ότι ήδη η TUI είχε ανακοινώσει την ακύρωση όλων των πακέτων διακοπών προς την Κρήτη και τη Ρόδο έως και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είπε πως θα συνεχιστούν στοχευμένα οι έλεγχοι και στη Ζάκυνθο, όπου εμφανίστηκε πρώτα το πρόβλημα, αλλά και σε όλες τις άλλε περιοχές.

Προβαίνοντας σε εκτίμηση για το πώς πήγε φέτος η τουριστική σεζόν είπε ότι ο φετινός Ιούλιος κινήθηκε κοντά στο 20% του περσινού Ιουλίου, ενώ για τον Αύγουστο δεν προχώρησε σε σχετική εκτίμηση. «Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος γιατί ξεκινήσαμε από το μηδέν», είπε.

efsyn.gr

Categories