ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ”. Αντίδραση στις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ και κινητοποίηση αυριο 3/9. (ΔΤ)

Μασκαρεμένες αλήθειες του ΥΠΑΙΘ # Πάνω από 600 τα κενά στην Αν. Αττική μετά την Α΄ φάση προσλήψεων. Χωρίς άμεση μαζική Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία – ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 3/9 και 1μμ στο ΥΠΑΙΘ  – τα κενά και οι όροι λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή μας και στην Αν Αττική (πίνακες με τα κενά που ζητηθηκαν από τη Δνση και τι έστειλε το Υπουργείο – ποια κενά ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΙΟΥΝ, οι ππινακες και τι ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ η ΔΝΣΗ Αν Αττικής.

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 3/9 και 1μμ στο ΥΠΑΙΘ για όλες τις Μασκαρεμένες αλήθειες του ΥΠΑΙΘ # Πάνω από 600 τα κενά στην Αν. Αττική μετά την Α΄ φάση προσλήψεων.
ΑΠ 101/1-9-20 Προς: τα μέλη, ΔΟΕ , Δ/νση Αν. Αττικής, ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, ΥΠΕΠΘ

για τον αριθμό μαθητών στην τάξη
για τα μέτρα προστασίας
για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία μας μετά την Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών!
ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΡΑ!

Κάλυψη όλων των αναγκών! Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να γίνει Β΄ Φάση προσλήψεων !! Καθαρίστριες και σχολικοί νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία!

Πάνω από 600 τα κενά στην Αν. Αττική μετά την Α΄ φάση προσλήψεων

Μασκαρεμένη αλήθεια ο αριθμός 17 μαθητών στην τάξη ως «μέσος όρος» όταν όλοι έχουμε εκπαιδευτική εμπειρία τμημάτων με 20, 25, 27 μαθητές!

Μασκαρεμένη είναι η αλήθεια της Υπουργού που πλασάρει προστασία απέναντι στον covid 19 σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς δωρίζοντας 2 μάσκες και ένα παγούρι.

Μασκαρεμένη αλήθεια είναι η τόσο η «δημιουργική λογιστική» της Υπουργού Παιδείας που περικόπτει δεκάδες θέσεις εκπαιδευτικών αυξάνοντας των αριθμό των μαθητών στην τάξη σε 25 όσο και επίκληση ότι το προσωπικό είναι στη θέση του στα σχολεία! Γιατί η Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών έγινε πριν από το άνοιγμα των σχολείων – πριν από την 1η Σεπτέμβρη.

Μασκαρεμένη αλήθεια είναι και ο αριθμός κενών που δηλώθηκαν στο Υπουργείο με περικοπή των πραγματικών αναγκών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζουν με εντατικό τρόπο την πολιτική των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση, δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιώνσαν να μην υπάρχει κορωνοιός.

Στην ίδια κατεύθυνση ο νέος Δ/ντης Αν. Αττικής περικόπτει τα κενά εφαρμόζοντας απαρέγκλιτατην αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική του Υπ Παιδείας και της κυβέρνησης.

Στα κενά που ζήτησε η Δ/νση δεν προβλέπει την κάλυψη όλων των ολοήμερων με δάσκαλο. Ζήτησε μόλις 30 κενά για τα ολοήμερα και για τα 150 σχολεία στην Αν Αττική!!! Δέχτηκε ως κενά μόνο τα σχολεία που την προηγούμενη σχολική χρονιά λειτούργησαν το ολοήμερο με 4 και πλέον τμήματα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τη στιγμή που η Κεραμέως καλεί υποκριτικά τους γονείς να αφήνουν περισσότεροι τα παιδιά τους στα ολοήμερα, ο σχεδιασμός της Δ/νσης επιμένει όπως και στο παρελθόν να καλύπτει τα ολοήμερα με τα περισσεύματα των ωρών χωρίς το σταθερό δάσκαλο που διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα. Αγνοούν ότι τώρα δεν υπάρχει περιθώριο να υπολειτουργούν επί δύο μήνες – όπως πέρσι ενώ αδυνατούν να τρώνε 25 παιδιά στην τάξη και επιβάλλεται η δημιουργία επιπλέον τμημάτων και να καλυφθούν όλα τα ολοήμερα σε πλήρη λειτουργία
Εφαρμόζει το ν. Κεραμέως για 25 παιδιά σε Α΄ τάξη και Νηπιαγωγείο. Παραπέμπει τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων όπου χρειάζεται πχ 3οΝηπ.Κορωπίου, 3οΝηπ. Κερατέας στο μέλλον και δε δεσμεύεται για την ακύρωση της μετακίνησης των νηπίων του σε άλλο νηπιαγωγείο αυξάνοντας τον αριθμό των νηπίων ανά τμήμα!
Δεν δίνει όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη. Π.χ. Δε δόθηκαν τα σχολεία 4ο Ν/Γ Καλυβίων, 3ο& 4ο Ν/Γ Λαυρίου. Σε όσα ανακοίνωσε η Δ/νση δεν αναρτήθηκε ο αριθμός μαθητών που αιτούνται παράλληλης στήριξης.
Η πραγματική εικόνα των κενών σήμερα.

Επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα με τα περικεκομμένα κενά που ζήτησε η Δ/νση και πόσα τελικά καλύφθηκαν

Διαάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Categories