Ο Δ. Σαρωνικού και οι Κοινωνικές του Δομές, ανακοινώνουν τη λειτουργία του παραρτήματος των Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Ανάβυσσο.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Σαρωνικού και οι Κοινωνικές του Δομές ανακοινώνουν τη λειτουργία του παραρτήματος των Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Ανάβυσσο.

Στο νέο κτίριο των Κοινωνικών Δομών (25ης Μαρτίου & Ζαΐμη), θα λειτουργούν – παράλληλα με το κεντρικό κτίριο στα Καλύβια – οι εξής υπηρεσίες:

– Κέντρο Κοινότητας

– Κοινωνικό Παντοπωλείο

– Κοινωνικό Φαρμακείο

– ΚΕΠ Υγείας

– «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο νέο κτίριο θα στεγάζεται επίσης η Υπηρεσία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) για τους μαθητές του Δήμου μας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στον Δήμο μας, ξεκινάει η παροχή νοσηλευτικής φροντίδας στους κατοίκους από τη νοσηλεύτρια του Δήμου Σαρωνικού, ενώ έχουμε αιτηθεί την επανίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου το οποίο θα στεγάζεται και αυτό στο νέο κτίριο.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ηλίας Πατσιαούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Σωφρόνης την τελευταία μέρα της θητείας του κάνοντας ένα επικοινωνιακό και άνευ ουσίας σόου, παρέδωσε ένα άδειο κτίριο, ένα κτίριο χωρίς ηλεκτροδότηση, χωρίς παροχή τηλεφώνου, internet, χωρίς υπαλλήλους, χωρίς καμία υπηρεσία (υποδοχή, τηλεφωνικό κέντρο κλπ) και κυρίως χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών, επιχειρώντας για άλλη μια φορά να κοροϊδέψει τους κατοίκους της Αναβύσσου και κατ’ επέκταση όλου του Δήμου Σαρωνικού. Ο ίδιος,  έρχεται σήμερα που γνωρίζει ότι είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε με ένα άρτιο κτίριο, το οποίο θα παρέχει πλήρεις υπηρεσίες στους Δημότες, μετά από επίπονες προσπάθειες, τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Σαρωνικού, να κοροϊδέψει εκ νέου τους Δημότες. Η πραγματικότητα όμως μιλάει από μόνη της και αναδεικνύει την τεράστια και επί της ουσίας προσπάθεια που έγινε για να ολοκληρώσουμε και να λειτουργήσουμε με πλήρη επάρκεια μια δομή κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, μια δομή κόσμημα για την Ανάβυσσο».

Από το Γραφείο

Categories