Βραβείο Φιλοζωίας στον υφυπουργό Λιβάνιο και 7 Δήμους. Δεύτερη χρονιά βράβευσης του Δήμου Σαρωνικού!

Η Βράβευση του Δήμου Σαρωνικού και του Αντιδημάρχου Β. Μπούτση -αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις – δημιουργεί πλέον την υποχρέωση για την δημιουργία ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Π.Φ.Π.Ο βράβευσε  έναν Υφυπουργό και 7 Δήμους για την δράση τους κατά το δίμηνο του covid 19 όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή.

“Βραβεύουμε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο”, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΦΠΟ, “γιατί ήταν ο μόνος που πραγματικά νοιάστηκε και προσπάθησε με μια σειρά αποφάσεις του να ανακουφίσει τα ζώα από τις τραγικές γι αυτά συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του κλεισίματος των επιχειρήσεων εστίασης”.

Σε ότι αφορά τους Δήμους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπήρξε προβληματισμός για την ιδέα της βράβευσης με την έννοια, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σιτίζουν, φροντίζουν κοκ τα αδέσποτα ζώα, είναι μέρος της δουλειάς τους. Όμως σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων παραμένει αδιάφορη και ανάλγητη, οι Δήμοι αυτοί με το παράδειγμά τους, δίνοντας τόνους τροφή, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες, και συνεργαζόμενοι με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους απλούς πολίτες εθελοντές, παρακίνησαν και άλλους Δήμους να προβληματιστούν και να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθούν τα ζώα και τους εθελοντές.

Το βραβείο, είναι πάπυρος που τον φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση ο σπουδαίος Χανιώτης ζωγράφος και αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης.

Οι Δήμοι που βραβεύθηκαν προέκυψαν από τα στοιχεία που συνέλεξε την περίοδο εκείνη η ΠΦΠΟ και είναι οι παρακάτω χωρίς αξιολογική κατάταξη :

  • Δήμος Αθηναίων και ειδικότερα η Εντεταλμένη Σύμβουλος Σεραφίνα Αβραμίδου
  • Δήμος Σαρωνικού και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης

  • Δήμος Αλμωπίας και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης
  • Δήμος Αχαρνών και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Αραμπατζής
  • Δήμος Γαλατσίου και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Αγγελική Μαρία Ζήκου
  • Δήμος Λάρισας και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη
  • Δήμος Αλεξανδρούπολης

(Πηγή:https://pfpo.gr)

Σε ανάρτηση στο Facebook, o Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Βασίλης Μπούτσης υπογραμμίζει τα εξής σχετικά με την τιμητική βράβευσή του:

“Είναι μεγάλη μου τιμή αυτό το βραβείο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) που συμπεριέλαβε τον Δήμο Σαρωνικού στους 7 Δήμους από όλη την Ελλάδα για την φροντίδα τους στα αδέσποτα ζώα.
Όμως αυτό το βραβείο δεν έχει μόνο το όνομά μου πάνω του, έχει τα ονόματα όλων μας, τα ονόματα ενός ολόκληρου Δήμου!
Γιατί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου μας κ. Φιλίππου, χωρίς την ασταμάτητη δουλειά που έκαναν οι καταπληκτικοί εθελοντές μας, αλλά και χωρίς τη ενθάρρυνση που είχαμε από τον κάθε ένα από τους συμπολίτες μας, όποια προσπάθεια κι αν έκανα εγώ δεν θα έφτανε!
Σας ευχαριστώ”.


Υπενθυμίζουμε πως και τον Μαίο 19,  ο Δήμος Σαρωνικού με αρμόδια αντιδήμαρχο την Αικατερίνη Γκούμα, βραβεύθηκε για την φιλοζωική του πολιτική (από διαφορετικό φορέα,την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία)  για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο παρέχει υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού και νοσηλείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία που εφαρμόζεται από το 2014.

Δ.Τ-Βράβευση του Δημάρχου Σαρωνικού για το έργο του Δήμου στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων

 

Categories