Κικίλιας προς αμφισβητίες μάσκας: Να δουν τα παιδιά στα νοσοκομεία

Απάντηση στους αμφισβητίες της μάσκας, ώρες αφότου μερικές εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, θέλησε να δώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κικίλιας αντιπαρέβαλε «τη συγκλονιστική εικόνα των παιδιών στα νοσοκομεία που τη φορούν καθημερινά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μάσκα, χωρίς καμία αμφιβολία, το λένε όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ECDC, προστατεύει από τους ιούς και από τον κορονοϊό. Και είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη για να μην επεκταθεί αυτή η νόσος, που είναι θανατηφόρα για αρκετό κόσμο και που είναι ένας πρώτης τάξεως μεγέθους κίνδυνος.

Στα δημοκρατικά επίπεδα στα οποία προφανώς κινούμαστε ως χώρα, σέβομαι την οποιαδήποτε αντίδραση του οποιουδήποτε πολίτη. Και των γονέων για ένα λόγο παραπάνω, που έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί πρόκειται για τα παιδιά τους» σημείωσε ο υπουργός.

«Όμως θα ήθελα να αντιπαραβάλω στον οποιονδήποτε γονιό σκέφτεται έτσι, την εξής πραγματικότητα. Έχουμε παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα. Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά νοσοκομεία μας, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια που φορούν μάσκα όλη την ημέρα.

Είναι μία συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια, σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα δικά τους, πώς είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους. Η μάσκα είναι για να μας προστατεύει. Αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του, αλλά εγώ οφείλω να πω και να υποστηρίξω αυτό το οποίο λέει η επιστήμη»., τόνισε ο υπουργός.

Ο Β.Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Όπως είπε, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ε.Ε με την Astra Zeneca και εφόσον ολοκληρωθεί και η 4η φάση και εγκριθεί, τότε θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο το Δεκέμβριο του 2020 και αι σε 7 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η πρώτη δόση που θα πάρουμε είναι κάτι παραπάνω από 700.000 εμβόλια και θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί σε πρώτη φάση, εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ το σχετικό Video ΕΔΩ

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ακολουθούν και άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν υπογράψει προσύμφωνο και επανέλαβε ότι το εμβόλιο «θα καλύπτεται 100% από το ελληνικό Δημόσιο». «Θα συνέστηνα μεγάλη προσοχή σε αυτούς οι οποίοι βιάστηκαν να αμφισβητήσουν αυτά τα οποία δηλώσαμε ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ακόμα εκφράζοντας την ενόχλησή του για το πώς σχολιάστηκε το ότι προηγούμενες δηλώσεις του δεν επιβεβαιώνονταν από την Κομισιόν.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας απέκλεισε ένα νέο οριζόντιο lockdown

efsyn.gr

Categories