Η Ομοσπονδία Παραλιακών Συλλόγων Λαυρεωτικής σχετικά με την Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Ν.Α. Αττική(επιστολή)

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Νοτιοανατολική Αττική.

Αξιότιμοι κύριοι,
Με μεγάλη μας ευχαρίστηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ), στη Νοτιοανατολική Αττική, με στόχο την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές, σαν τους δικούς μας οικισμούς, μέσω της διενέργειας περιπολιών και παροχής επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.

Η χαρά μας πολύ σύντομα μετατράπηκε σε απογοήτευση όταν διαπιστώσαμε την απουσία από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σχεδόν όλων των παραλιακών οικισμών όπως, Συρί, Πανόραμα, Αγία Μαρίνα, Περιγιάλι, Τραχαντιέρα, Τσονίμα, όπου σύμφωνα με την απογραφή του 2011 διαμένουν μόνιμα περί τους 1500 κατοίκους και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ο αριθμός αυτός υπερπολλαπλασιάζεται!

Σε προσπάθειες επικοινωνίας της Ομοσπονδίας μας τόσο με το Δήμο Λαυρεωτικής, όσο με την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και την Αστυνομία, για να πληροφορηθούμε αν πρόκειται για παράληψη ή αν όντως οι παραπάνω οικισμοί δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα και για ποιο λόγο, δεν λάβαμε κάποια σαφή απάντηση.

Η Ομοσπονδία Παραλιακών Εξωραϊστικών & Πολιτιστικών Συλλόγων στη δεκαετή λειτουργία της έχει διατυπώσει σε κάθε ευκαιρία, προς όλους τους αρμόδιους φορείς το θέμα της λήψης ουσιαστικών μέτρων για τη δημιουργία προϋποθέσεων ασφαλούς κατοίκησης στις περιοχές μας, δεδομένων των επιπλέον δύσκολων συνθηκών (ελλιπής φωτισμός, απουσία ονοματολογίας στους περισσότερους δρόμους κ.α.) αλλά και των τακτικών περιστατικών κλοπής που έχουν καταγράφει .

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αναμένουμε να μάθουμε τις ενέργειές σας για την ένταξη και των προαναφερθέντων παραλιακών οικισμών στο πλάνο της αστυνομικής εποπτείας.

Επισυνάπτεται χάρτης της περιοχής με όλους τους παραπάνω οικισμούς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την οποιαδήποτε διευκρίνιση και διευκόλυνση χρειαστείτε.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,

Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,

Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,

Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

– Περιφέρεια Αν. Αττικής,

– Δήμος Λαυρεωτικής,

– Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής,

– ΤΑ Κερατέας,

– ΤΑ Λαυρίου

Categories