Νέα φωτιά στη Μόρια κατέκαψε ό,τι είχε απομείνει

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη Μόρια, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καίγονται σκηνές που δεν είχαν καεί και οικογένειες τρέχουν άρον άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες.

Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν στον καταυλισμό.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι για ακόμη μια νύχτα.

Μάλιστα ακούστηκαν και εκρήξεις από φιάλες υγραερίου που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να μαγειρέψουν.

Την ίδια ώρα μηχανήματα του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σημείο το οποίο βρίσκεται έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύει καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί ενώ σε λίγη ώρα θα πέσει το φως της νύχτας.

Δείτε το βίντεο:

tribune.gr

Categories