ΥΠΕΣ: ‘Εκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ σε Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Σε άμεση οικονομική στήριξη των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά, συνολικά με 500.000 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Ακολούθησε σύσκεψη του υπουργού με τους Δημάρχους Σαρωνικού, κ. Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρη Λουκά. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι κάθε ένας από τους δύο Δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, κα Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

Ο Δημήτρης Λουκάς και ο Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησαν τους δύο υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους τονίζοντας:

«Oχτεσινός επιχειρησιακός συντονισμός με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υπήρξε άρτιος

. H άμεση κινητοποίηση του κ. Βορίδη και του κ. Θεοδωρικάκου είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου οι Δήμοι μας και οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χτεσινή μεγάλη φωτιά.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνδράμουμε τους πληγέντες συμπολίτες μας ώστε να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερα».

aftodioikisi.gr

Categories