Το ΔΤ της Περιφέρειας για τη συμμετοχή Πατούλη στη συνεδρίαση του ΔΣ Σαρωνικού για την πυρκαγιά της 9ης Σεπτ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12/09/2020
Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Σαρωνικού υπό τον Δήμαρχο Π. Φιλίππου με αντικείμενο τον επιχειρησιακό απολογισμό διαχείρισης της πυρκαγιάς αλλά και το συντονισμό για την υποστήριξη των πληγέντων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: « Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Σαρωνικού Π. Φιλίππου, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού με αντικείμενο τον επιχειρησιακό απολογισμό διαχείρισης της πυρκαγιάς αλλά και το συντονισμό για την υποστήριξη των πληγέντων.

Στο συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λαυρίου Νίκος Κούτρας, ο Διοικητής της Ασφάλειας Σαρωνικού Χρήστος Κόκκαλης,ο Διοικητής της Αστυνομίας Σαρωνικού Βαγγέλης Γιδόπουλος, ο Δασάρχης Λαυρίου Χρήστος Αντωνέλλης, ο Βακάλης Νίκος, εκπρόσωπος της Τροχαίας Κερατέας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φέριζας Γιάννης Πρέκας και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.

Τόσο ο Δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου όσο και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό για την άριστη συνεργασία αλλά και την έμπρακτη συνδρομή στη δύσκολη προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Παράλληλα ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση δρόμων στις πληγείσες περιοχές, την αποκατάσταση του Γηπέδου Αναβύσσου (για την οδοποιία και το γήπεδο επιδόθηκε υπόμνημα στον Περιφερειάρχη), για την άμεση υλοποίηση έργων ανάσχεσης του νερού στις καμένες περιοχές και για τη φροντίδα των δασικών εκτάσεων που κάηκαν.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Πατούλης επισήμανε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες, η καλή συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική και όλους τους αρμόδιους φορείς είχε σαν αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε θύματα που ήταν, όπως υπογράμμισε και η απόλυτη προτεραιότητα.
«Τώρα θα δώσουμε έμφαση στην επόμενη μέρα και στη ταχεία αποκατάσταση των πληγέντων και των περιοχών που κάηκαν» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια όπως ακριβώς συνέβαλε αποφασιστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα συμβάλλει και στην επόμενη ημέρα. Στο συμβάν της φωτιάς αποτυπώθηκε επιτυχώς η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση του κράτους. Προσφέραμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Να θεωρείτε δεδομένο ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται κοντά σας για να αναλάβει την ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών και για να αναγεννηθούν οι δασικοί σχηματισμοί που καταστράφηκαν. Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή».

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου εξήρε το συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων και σημείωσε πως ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα σταθούν αρωγοί, ώστε γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις να αποζημιωθούν οι πληγέντες: Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ενημέρωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου Λαυρεωτικής έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά.

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Δασαρχείου,καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι εντεταλμένοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καταθέτοντας προτάσεις για την υποστήριξη των πληγέντων.

Categories