ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δ.ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ:ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΗΡΕΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, η 14η Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι μια μέρα που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είναι χαρούμενη για τα παιδιά μας.

Οι συνθήκες καραντίνας, η απομάκρυνση από φίλους, αγαπημένα πρόσωπα, σίγουρα άφησαν κάποια σημάδια στον ευαίσθητο παιδικό ψυχισμό. Σαν γονείς όλοι μας σίγουρα θέτουμε ως προτεραιότητα την ψυχική υγεία – ηρεμία των παιδιών μας. Η πρώτη μέρα λοιπόν των παιδιών μας, ας είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Η Ένωση Γονέων σε συνεδριάσεις που πραγματοποίησε μέσα στο καλοκαίρι, εντόπισε ποιά είναι τα κύρια ζητήματα που θα μας απασχολήσουν. Σαν γονείς οφείλουμε να εργαστούμε για:

· Λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

· Κάλυψη των λειτουργικών κενών – πλήρη λειτουργεία του ολοήμερου. Δυστυχώς σε κάθε δημοτικό του δήμου μας λείπει ένας δάσκαλος τάξης, πέραν των κενών σε ειδικότητες. Στη δευτεροβάθμια έχουμε 250 ώρες κενά, από τις οποίες οι 125 σε βασικά μαθήματα (φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία).

· Επάρκεια σε βοηθητικό προσωπικό (τραπεζοκομία, καθαριότητα, σχολικούς τροχονόμους, επιστάτες, διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό για τα σχολεία).

· Τις σχολικές μεταφορές με ασφάλεια (όχι 100% πληρότητα), τη δημοτική συγκοινωνία.

Σαν γονείς θα σταθούμε όλοι μας δίπλα στα παιδιά μας, και θα αγωνιστούμε για το συνταγματικά κατωχυρωμένο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Αγαπητοί γονείς, θεωρούμε ότι η συζήτηση για τη μάσκα μας αποπροσανατολίζει από τα βασικά προβλήματα που έχουμε μπορστά μας. Με σεβασμό στις όποιες διαφορετικές απόψεις, καλούμε τους γονείς που τις ασπάζονται να τις εκφράσουν στις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων γονέων, όπως ορίζονται στα καταστατικά τους.

Παρακαλούμε η μέρα του αγιασμού να είναι μια μέρα χαράς για τα παιδιά μας.

Τις όποιες απόψεις έχουμε εμείς ως γονείς, υπάρχει τόπος και χρόνος να συζητηθούν μεταξύ των γονέων μελών των συλλόγων.

Τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί ως σημαντικότερα, και παραθέσαμε παραπάνω, απαιτούν τη μαζική δράση των συλλόγων μας, τη συμμετοχή σας, την ζωντανή λειτουργία όλων των συλλόγων γονέων. Στη σχολική χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας, οι σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις και τις εκλογές τους. Από τις διαδικασίες αυτές, που θα πρέπει να διεξαχθούν με ασφάλεια, θα προκύψουν τα νέα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων, οι γονείς που θα εμπιστευτούμε να μας εκπροσωπήσουν σε μικρά και μεγάλα ζητήματα.

Ας συμμετέχουμε λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης, και ας εκπροσωπηθεί έτσι η κάθε άποψη,πλειοψηφούσα ή μειοψηφούσα, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική διαδικασία.

Καλή αρχή για τα παιδιά μας, ας έχουμε μια σχολική χρονιά με ασφάλεια και υγεία!

Categories