Μήνυμα Δημάρχου Σαρωνικού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Ξεκίνησε σήμερα με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά με ιδιαιτερότητες και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, όπου όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να τηρήσουμε με υπευθυνότητα τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον, στη νέα αυτή δύσκολη συγκυρία, εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε όλοι να ανταποκριθούμε, ώστε να εξασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή φοίτηση των μαθητών και των μαθητριών του δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή με τη συνεργασία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των συνεργείων του δήμου, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά παρεμβάσεων με συντηρήσεις, επισκευές, καθαρισμούς κλπ, αλλάζοντας όψη στις σχολικές μονάδες εξωτερικά και εσωτερικά, με στόχο να διαμορφωθούν σχολεία όμορφα, καθαρά και κυρίως ασφαλή και φιλόξενα για όλους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα εγκατέστησε δύο νέες αίθουσες στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον δήμο μας.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν φέτος και καλή συνεργασία.

Ο Δήμος Σαρωνικού και οι Σχολικές του Επιτροπές θα σταθούν με ευαισθησία και υπευθυνότητα δίπλα στη σχολική κοινότητα, έτοιμοι και πρόθυμοι να δώσουν λύση σε όποιο πρόβλημα προκύψει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού
Πέτρος Φιλίππου

Categories