Πρώτη επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα-Βλέπει Σακελλαροπούλου, Mητσοτάκη και Τσίπρα

Διήμερη ανεπίσημη επίσκεψη ξεκινά από τη Τρίτη στην Αθήνα ο Ζόραν Ζάεφ με αφορμή την συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με…
την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του συνεδρίου του Εconomist.

Η ατζέντα του φετινού συνεδρίου κυριαρχείται από θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη για νέες πολιτικές για την υγεία, τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και τον αντίκτυπο στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Κατρούγκαλο, αντίστοιχα.

Ο κ. Ζάεφ θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις Φατμίρ Μπιτικί, τον επίσης αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπεύθυνο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νικολά Ντιμιτρόφ αλλά και τον νέο υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Και τα τρία κυβερνητικά στελέχη θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους του.
Μητσοτάκης και Ζάεφ θα συναντηθούν για τρίτη φορά καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μια συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο οικονομικού συμποσίου.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Ζάεφ θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Ο Ζόραν Ζάεφ είναι ο δεύτερος κατά σειρά πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας που επισκέπτεται την Αθήνα καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί στην Αθήνα-πάλι για συνέδριο- και ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι…

Πηγή:topontiki.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Categories