ΝΟΣ: Η απάντηση των όσων γράφονται από τον ΑΟΛ για την χρήση του «Ν. Κακλαμανάκης»

Παρακολουθώντας τα blogs του διαδικτύου, μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει την εμπάθεια που διακατέχει ορισμένα μέλη του ΑΟΛ ενάντια στην προσπάθεια που καταβάλει ο ΝΟΣ για την αναβάθμιση του μπάσκετ στο Δήμο Σαρωνικού!

Εμπάθεια, η οποία καταλήγει σε χαρακτηρισμούς του τύπου «Τραμπούκοι», «Αετονύχηδες», κλήση αστυνομίας, κλπ. Προσπαθώντας να βρούμε το λόγο που έχει προκύψει αυτό το μένος έναντι σωματείου που ανήκει στον ίδιο Δήμο, μάθαμε ότι βασική αιτία είναι, πως ορισμένα μέλη του ΑΟΛ θεωρούν ότι το Δημοτικό γυμναστήριο τους ανήκει.

Σχετικά με τη διένεξη του ΑΟΛ και σύμφωνα με τα blogs διαπιστώνουμε, πως κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι έκαναν υπέρβαση και μεγάλη χάρη, όταν κατά την προηγούμενη χρονιά ο Δήμος διέθεσε στο ΝΟΣ 9 ώρες την εβδομάδα, τις μισές εκ των οποίων ο ΑΟΛ περιόριζε το διατεθειμένο γήπεδο στο μισό, για να κάνει παράλληλα ενόργανη ή μπάσκετ.

Στα πλαίσια κατανομής των ωρών για τη νέα χρονιά, ο ΝΟΣ αιτήθηκε 18 ώρες την εβδομάδα για χρήση ολόκληρου του γηπέδου, προκειμένου να ευοδωθεί το πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, μέσω τις επένδυσης στις μικρές ηλικίες αθλητών. Ο Δήμος αρχικά ζήτησε από τα σωματεία που μοιράζονται το γυμναστήριο «Ν. Κακλαμανάκης» να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση. Όλο το καλοκαίρι διενεργούνταν συζητήσεις χωρίς τελική κατάληξη, με αποτέλεσμα στις 7/8/2020 να δοθούν από το ΝΠΔΔ «Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού» και μέχρι επανεξέτασης του προγράμματος κατά το τέλος Σεπτεμβρίου – σε εβδομαδιαία βάση, 12 ώρες χρήσης του γυμναστηρίου από τον ΝΟΣ. Η Διοίκηση του ΝΟΣ, λαμβάνοντας υπόψη και την αυξημένη εγρήγορση που υπάρχει λόγω κορωνοϊού, αλλά και την προηγηθείσα διαβεβαίωση του προέδρου του Αριστοδίκου για χρήση ολόκληρου του γυμναστηρίου, με γνώμονα την υγεία των παιδιών, αποδέχθηκε την κατανομή που προτάθηκε, αν και αφορούσε λιγότερο χρόνο από τον αρχικά αιτηθέν.

Την 1/9/2020, σε άτυπη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε προφορικά ότι η χρήση αφορά το «μισό» γυμναστήριο, ενώ όταν του ζητήθηκε εγγράφως η εν λόγω απόφασή του, στις 8/9/2020 εξέδωσε δελτίο τύπου με αυστηρή σύσταση χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων από τα αγωνιστικά τμήματα των συλλόγων. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή! Άλλωστε, ποιος σώφρων δημοτικός άρχοντας θα έβαζε την υπογραφή του σε απόφαση που προτρέπει σε «συγχρωτισμό»;;
Στις 10/9/2020, το αγωνιστικό τμήμα του ΝΟΣ παρευρέθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Κακλαμανάκης» βάσει του προγράμματος του. Ωστόσο, και χωρίς να παρουσιάσει σχετική απόφαση χρήσης του γυμναστηρίου, εμφανίστηκαν ο προπονητής και αθλητές μεγάλου εύρους ηλικιών, οι οποίοι δήλωναν ως αγωνιστικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΑΟΛ. Όπως είναι φυσικό και προκειμένου να προφυλάξει την υγεία όλων των αθλητών, ο ΝΟΣ δε δέχθηκε να προπονηθεί σε μισό γήπεδο, αποχώρησε και συνέχισε την προπόνηση στο ανοικτό γήπεδο Σαρωνίδας. Για τη διαπίστωση του έννομου της παρουσίας των ανθρώπων του ΑΟΛ και αφού τους ζητήθηκε επανειλημμένα ή να δείξουν τα σχετικά έγγραφα που τους επιτρέπουν την παρουσία τους στο κλειστό γυμναστήριο ή να αποχωρήσουν από την κατάληψη του χώρου που με περίσσεια αυθάδεια είχαν κάνει, κλήθηκε η Αστυνομία. Στο άκουσμα και μόνο για κλήση της αστυνομίας αποχώρησαν από το χώρο τόσο ο προπονητής όσο και οι αθλητές του ΑΟΛ.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή εμφανίσθηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΑΟΛ ο οποίος αφού συνομίλησε με τους λοιπούς παρευρισκόμενους εντός του χώρου, θυροκόλλησε ανακοίνωση και αποχώρησαν ομαδικώς.

Αν θεωρεί ο ΑΟΛ ότι λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου και της τάξης, γιατί δεν παρέμειναν τα στελέχη του και ο Πρόεδρός του να δώσουν επιτόπου εξηγήσεις; Γιατί έφυγαν σαν κυνηγημένοι; Ποιοι είναι οι «τραμπούκοι»; Αυτοί που ζητούν να τηρηθούν οι έγγραφες αποφάσεις του Δήμου ή αυτοί που με το «έτσι θέλω» μπαίνουν στο γήπεδο και λένε το μισό γήπεδο είναι δικό μας; Ποιοι είναι οι «αετονύχηδες»; Αυτοί που κάνουν δωρεάν προπονήσεις και ορίζουν μηνιαίες συνδρομές στο επίπεδο των 25 Ευρώ για να μπορέσουν όλες οι οικονομικές τάξεις να προωθήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό ή αυτοί που ευαγγελίζονται «αποκλειστικές χρήσεις» δημοτικών γυμναστηρίων (με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εργολαβίες, τις «επισκευές» και τις «αναβαθμίσεις» των υπαρχουσών εγκαταστάσεων); Και θα θέλαμε να κάνουμε και μία ερώτηση προς τον ΝΠΔΔ «Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού»: τα έσοδα από τις διαφημίσεις εντός του δημοτικού γυμναστηρίου τα λαμβάνει ο Δήμος ή ο ΑΟΛ; Πάντως από όσο ξέρουμε οι «αετονύχηδες» του ΝΟΣ δεν παίρνουν σεντ! Ο ΑΟΛ έχει αγωνιστικό τμήμα ενόργανης γυμναστικής και ζητάει χώρο εντός του κλειστού γυμναστηρίου; Αν ναι, σε ποιο πρωτάθλημα εμφανίσθηκαν οι αθλητές και αθλήτριές του τα τελευταία χρόνια γιατί ψάχνουμε και δεν έχουμε εντοπίσει κάτι σχετικό. Το μόνο που έχουμε εντοπίσει είναι κάποιες «αστείες» αναφορές για προσέλευση λίγων παιδιών (2;;;) τις ώρες προπόνησης του ΝΟΣ.

Ευτυχώς που υπάρχουν και δελτία εισερχομένων – εξερχόμενων πλέον, ώστε να αποδεικνύεται η γραφικότητα ορισμένων! Και κάτι τελευταίο, οι γονείς των παιδιών του ΑΟΛ όλων των τμημάτων, συμφωνούν με την πρόταση του Δημάρχου και τη μεθόδευση του ΑΟΛ για συγχρωτισμό των παιδιών τους σε «μισό» γήπεδο; Θεωρούν το γήπεδο «δημοτικό» ή αποκλειστικής χρήσης; Τόσο τραγικό είναι να δοθεί στο ΝΟΣ το 18% των «ωφέλιμων» ωρών χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου για να στεγάσει τις ανάγκες του;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣ 15/9/20

Categories