Τεράστιες ελλείψεις στις ΜΕΘ εντοπίζει η ΠΟΕΔΗΝ..

Τεράστιες ελλείψεις σε ότι αφορά τον αριθμό των ΜΕΘ που υπάρχουν σήμερα στη χώρα, αλλα και σε ότι αφορά τη γενικότερη εικόνα της Υγείας στην Ελλάδα, εντοπίζει αναλυτική έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ.

Γενικότερα τα…
αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν μεγάλες διαφορές στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενίσχυση του κλάδου στην αρχή της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων παρέθεσε αναλυτικά τα νούμερα με τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ.
Στα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

«Εάν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορωνοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις» προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Με την εμφάνιση της πανδημίας έχουν όλοι αντιληφθεί τη σημασία της Δημόσιας Υγείας. Ο ιδιωτικός τομέας δεν συνέβαλλε διόλου στη διαχείριση της πανδημίας. Αντιθέτως το είδε ως μία επιπλέον ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του (υλικά, ΜΕΘ, τεστ κλπ)…

Διαβάστε αναλυτικά στο topontiki.gr

Categories