Μαρκουλάκης – Λοιμωξιολόγοι: 1-0

«Αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αποκάλυψε πως «ενάντια σε όλες τις εισηγήσεις των υγειονομικών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Λίνα Μενδώνη και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτά τα θέατρα και να μην μπει προσωρινό «λουκέτο» ως μέτρο κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του συγγραφέα, Χρήστου Χωμενίδη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν έχει πολύ ενεργό αλλά παρασκηνιακό ρόλο (αφού δεν κατέχει κάποια θεσμική θέση) σε θέματα πολιτισμού, έγραψε: «Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών».

Ο κ. Χωμενίδης είχε ευχαριστήσει προηγουμένως δημόσια τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου και των ανθρώπων του.

«Εάν ό,τι γράφεται αληθεύει (προσωπικά δεν το γνωρίζω), ευχαριστούμε θερμά τον Constantinos Markoulakis για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου και των ανθρώπων του. Και οι πρώτοι άνθρωποι του θεάτρου είναι οι θεατές», ήταν η τοποθέτησή του.

Ο γνωστός συγγραφέας αναφερόταν σε άρθρο του ενημερωτικού site iefimerida, σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχε μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρηματολογώντας εναντίον της διακοπής λειτουργίας των θεάτρων και των λοιπών χώρων πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ Ο Ξανθός έβαλε στη θέση του τον Πρόεδρο του ΠΙΣ που είπε «ευτυχώς που έχουμε 2019 και όχι 2018» (video)
Αν ισχύουν ή όχι τα παραπάνω δεν γνωρίζουμε, όμως η τοποθέτηση του κ. Μαρκουλάκη, ο οποίος είναι ατύπως ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα πολιτισμού, ότι ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού αποφάσισαν να μείνουν ανοιχτά τα θέατρα παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των υγειονομικών έχει τη σημασία του.

Σημασία έχει και οι άλλοι κλάδοι να βρουν τον Μαρκουλάκη τους για να μπουν στην «εξέδρα» οι λοιμωξιολόγοι.

altsantiri.gr

Categories