Η Μ.Γκίνη Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τα σχολεία του Δήμου μας. Ενστάσεις στη διαδικασία ΕΟΔΥ για απολυμάνσεις σε χώρους χωρίς φορτίο.

Κατά τη προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της 18/9/20,  η Δημοτική Σύμβουλος  και Πρόεδρος της Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού, Μαρία Γκίνη απαντώντας σε ερωτήσεις, περιέγραψε  όλες τις ενέργειες και τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί στις μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , πριν και κατά την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς. (Κυλικεία, προσωπικό καθαριότητας, μέτρα προστασίας, δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, κτιριακές υποδομές, μάσκες, κλπ)

Η Μ. Γκίνη έκανε έκκληση να μην εμφανιστούν περιπτώσεις “ρατσισμού” σε περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων και όσοι ασχολούνται με τα social media να είναι πολύ προσεχτικοί σε ό,τι γράφουν. Τέλος, τόνισε πως διατηρεί επιφυλάξεις σε ότι αφορά την οδηγία του ΕΟΔΥ για την διαδικασία απολυμάνσεων όταν ο σχολικός χώρος είναι κενός φορτίου, κάτι που και η ίδια θα το κάνει γνωστό στις αρμόδιες Υπηρεσίες

Να υπενθυμίσουμε πως η Μ. Γκίνη είναι Προϊσταμένη Νοσηλευτικής υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων (κέντρο αναφοράς covid-19) και αυτή η ιδιότητά της μαζί με το  μεταπτυχιακό MS(c) Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας αποτελούν εγγύηση πως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας του Δήμου μας έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα πρόληψης και υπάρχει ακόμα μεγάλύτερη βαρύτητα και υπευθυνότητα σε αυτά που δηλώνει δημοσίως.

Μαρία Γκίνη και Χρήστος Γκίνης στο “τιμόνι” της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Αβαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού

Categories