Το ΚΙΝΑΛ σε πληγείσες περιοχές – «Είμαστε εδω για να είμαστε χρήσιμοι»

«Για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αλλά και στα νοικοκυριά και τις περιουσίες των κατοίκων»

Το Ζηλευτό Φθιώτιδας, το χωριό με τις μεγαλύτερες καταστροφές στο νομό Φθιώτιδας από τις πλημμύρες της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός» επισκέφθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος.

«Δυστυχώς οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με σοβαρές ζημιές στις υποδομές, στις περιουσίες και στα χωράφια των κατοίκων», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης που συνομίλησε με πληγέντες κατοίκους για την κατάσταση, τις άμεσες ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών.

«Σκοπός μας, να είμαστε από την πλευρά μας χρήσιμοι:

– για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αλλά και στα νοικοκυριά και τις περιουσίες των κατοίκων

– για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων

– για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών και την επαναφορά της απρόσκοπτης καθημερινής λειτουργίας των πληγεισών περιοχών

– για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων για να αποφύγουμε την επανάληψη αντίστοιχων επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής με τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής και μέλη του Τομέα Πολιτικής Προστασίας επισκέφτηκαν την Κυριακή (20/09) τον δήμαρχο Καρδίτσας, την Αντιπεριφέρεια, τις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης που έχουν πληγεί και μετά τον δήμο Σοφάδων και το Μουζάκι.

Κίνημα Αλλαγής
6 ώρ. ·
«Συζητήσαμε με τους κατοίκους στο Ζηλευτό Φθιώτιδας, για την κατάσταση, τις άμεσες ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών:
▪ για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες
▪ για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις
▪ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών
▪ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων».
Δήλωση Μανώλης Χριστοδουλάκης ➡ https://bit.ly/3kwdOQv
#kinima_allagis

altsantiri.gr

Categories