Καταργείται η αστική γραμμή 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια. Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού

Ανάβυσσος 22/9/2020 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες ημέρες καταργείται η αστική γραμμή 123 δρομολόγιο Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια.
Θυμίζουμε, ότι το δρομολόγιο αυτό καθιερώθηκε το Μάρτιο του 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τότε αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μετά και από την παρέμβαση της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, ανταποκρίθηκε άμεσα σ’ ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων, φορέων, συλλογικοτήτων της περιοχής καθώς και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Γίνεται κατανοητό, ότι η κατάργηση της αστικής γραμμής οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους της περιοχής, κατοίκους που εξυπηρετούνται από την αγορά των όμορων αυτών περιοχών ή επισκέπτονται ιατρούς, φοιτητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και γενικώς κατοίκους που δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Τόσο η ικανοποιητική συχνότητα τον δρομολογίων, όσο και το μικρό κόστος του εισιτηρίου σε σχέση με το ΚΤΕΛ της περιοχής, καθιστούν την μετακίνηση των κατοίκων, των επισκεπτών και των σπουδαστών της περιοχής μας εύκολη, φθηνή ή ακόμα και εφικτή σε κάποιες περιπτώσεις.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, τους κατοίκους, τους φορείς και την διεύθυνση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων να αποτρέψουμε την αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη αυτή βούληση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Γνωρίζουμε ότι στόχος της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών. Έως ότου όμως ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο…, θα συνεχίσουμε να χαρακτηρίζουμε αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη την κατάργηση του αστικού δρομολογίου!

Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί για άλλη μια φορά, τον προσφιλή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαχωρισμό της κοινωνίας, σε πολίτες δύο ταχυτήτων και δύο κατηγοριών, τους προνομιούχους και τους μη προνομιούχους!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Δήμαρχο Σαρωνικού
Πέτρο Φιλίππου
Τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών
Νίκο Παππά
Βουλευτές Ανατ. Αττικής
Χρήστο Σπίρτζη
Νάσο Αθανασίου
Πάνο Σκουρολιάκο
Διευθύντρια Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου
Χαρά Κοβούση

Categories