Το πρώτο βραβείο στο ΓΕΛ Αναβύσσου για την εργασία με τίτλο «Κρυπτοτσικνιάς» σε μαθητικό διαγωνισμο του ΕΚΠΑ για την Βιοποικιλότητα

Επιτέλους μία θετική πρωτιά και ευκαιρία για τον Δήμο να εκμεταλλευθεί τον χώρο των Αλυκών Αναβύσσου με κεντρική προτεραιότητα την προστασία του υγρότοπου – Το πρώτο βραβείο στο ΓΕΛ Αναβύσσου (Α’& Β’ Λυκείου) για την εργασία με τίτλο «Κρυπτοτσικνιάς» στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό 2019-2020 με τίτλο «Βιοποικιλότητα: διαχρονική συμβολή στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου» που διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ζωολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

To ΓΕΛ Αναβύσσου μας δείχνει το δρόμο και προσπαθεί να μας ευαισθητοποιήσει για τη σπουδαιότητα του υγρότοπου των Αλυκών συμμετέχοντας και κερδίζοντας το πρωτο βραβείο.

Η Εργασία των μαθητών βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σχολείου που αξίζει να περιηγηθείτε ΕΔΩ

Από την βραβευμένη εργασία σας παραθέτουμε album με καταπληκτικές φωτογραφίες της της Ήρας Θεοφιλου.  Δείτε το album  ΕΔΩ

“Χάρις στο μεράκι τριών καθηγητριών του Λυκείου Αναβύσσου (Ροντογιάννη Αλίκη (Διευθύντρια), Γεωργίου Άννα, Κιτριλάκη Μαρία), τις υπέροχες φωτογραφίες της Ήρας Θεοφίλου και την εργασία των μαθητών της Α και της Β τάξης, το σχολείο μας κατακτά το 1ο Βραβείο του διαγωνισμού για τη Βιοποικιλότητα που είχε προκηρύξει πέρυσι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Αποδεικνύοντας ότι το δημόσιο σχολείο αγωνίζεται, ότι καθηγητές δίνουν και την ψυχή τους και ότι οι μαθητές όταν θέλουν, μπορούν πολλά! Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές του τόπου μας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε” Αντρ Καράμπελας.


29 Απρ 2020 – βιντεο Yiannis Angelopoulos – Τα είδη που διακρίνονται είναι Λευκοτσικνιάς, Κρυπτοτσικνιάς, Σταχτοτσικνιάς και τα μικρά παρυδάτια λασπότρυγγας, ακτίτης, μαχητής.

Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ SCREENSHOT από το video   του Yiannis Angelopoulos

https://www.facebook.com/yiannis.angelopoulos/videos/10221370130423965

το φωτογραφικό album από τον διαγωνισμό

Categories