«Βγήκε και δεν βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος λέει ο Μπακογιάννης – Παρουσιάζει νέο έργο (ηχητικό)

«Θέλαμε να βρούμε έναν πρόχειρο και προσωρινό τρόπο, να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου»

Ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με το αν λειτούργησε ή όχι αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο κόστισε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ και τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο για τις αστοχίες του παρά για τα όσα προσέφερε στους Αθηναίους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε αλλαγές με νέα διαμόρφωση σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου, με τα έργα να ξεκινούν το 2021 αφού πρώτα γίνει διαβούλευση. «Ξεχάστε την Πανεπιστημίου. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τελειώνουμε την πιλοτική λειτουργία. Πριν βάλεις μπουλντόζες κάνεις ένα προσωρινό έργο. Θα τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο βήμα. Θα ξηλωθεί η Πανεπιστημίου. Ό,τι έχουμε κάνει είναι προσωρινό. Δεν είναι ανάπλαση να βάφεις τον δρόμο και να βάζεις ζαρντινιέρα. Θέλαμε να βρούμε έναν πρόχειρο και προσωρινό τρόπο, να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου. Θέλαμε να ζωγραφίσουμε πριν αρχίσουμε να σκάβουμε.

Σκεφτείτε τη Διονύσιου Αρεοπαγίτου. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει στην Πανεπιστημίου. Μιλάμε για αλλαγή εμπειρίας στην πόλη. Θέλουμε να επανενώσουμε την Αθήνα», είπε και στη συνέχεια τόνισε πως «βγήκε και δεν βγήκε» ο Μεγάλος Περίπατος μετά από σχετική ερώτηση του Άρη Πορτοσάλτε.

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Πρόσθεσε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις αυτές είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη και η δυναμική αυτή είναι που θέλει να αξιοποιήσει για να προχωρήσουμε μπροστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ «Καταδρομική» στο πολιτικό γραφείο του Μηταράκη

altsantiri.gr

Categories