Δεκτά τα αιτήματα του Δ.Σαρωνικού από την Περιφέρεια, για τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές».
Αμέσως μετά την καταστροφική φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στην Ανάβυσσο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στο οποίο οι Δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές παραθέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

Για τον Δήμο Σαρωνικού:
1. Ένταξη οδοποιίας, καθώς πολλοί δρόμοι βρίσκονται εντός της περιοχής που έχει πληγεί, προϋπολογισμού 4.000.000 €
2. Επισκευή του γηπέδου της Αναβύσσου που καταστράφηκε από τη φωτιά με αλλαγή του χλοοτάπητα, αλλαγή των πυλώνων φωτισμού, περίφραξη κ.λ.π. προϋπολογισμού 400.000 €
3. Προμήθεια container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 150.000€
Για τον Δήμο Λαυρεωτικής:
1.Ένταξη οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000€
2.Προμήθεια container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, προϋπολογισμού 150.000€
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα, τα αιτήματα των Δήμων έγινα δεκτά.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου τόνισαν: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα, ο οποίος έκανε και την εισήγηση, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα».
Από το Γραφείο Τύπου

Categories