Η κυβέρνηση αφαίρεσε το «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών από το κοινό ανακοινωθέν – ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά»

Μετά τον εσωκομματικό σάλο που προκλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, για την αναφορά της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» στο κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ, η κυβέρνηση προέβη σε κάτι πρωτοφανές στα διπλωματικά χρονικά. «Διόρθωσε» το κοινό ανακοινωθέν αφαιρώντας τον χαρακτηρισμό «ιστορική».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονη. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για «τραγελαφική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των πολιτών» και αναφέρει:

«Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την “ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έχει προηγούμενο.

»Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη “ιστορική”, που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη.

Το αρχικό κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ που άλλαξε ύστερα από πιέσεις ακροδεξιών κύκλων εντός της ΝΔ.
»Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ δεν παραγράφει την μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως “ιστορική” από τον κ. Μητσοτάκη.

»Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.

»Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κυκλοφορεί ευρέως σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ το σαμαρικό Antinews έφτασε στο σημείο να εκβιάζει τον πρωθυπουργό γράφοντας ότι «Το επ’ αόριστον πάγωμα της ψηφοφορίας για τα… σκοπιανά μνημόνια λόγω του βροντερού ΟΧΙ που είπαν οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ, καθιστά σαφές ότι ο Μητσοτάκης έχει χάσει την δεδηλωμένη».

Οι ίδιες «πατριωτικές δυνάμεις», σχολιάζουμε με τη σειρά μας, δεν φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου από τις κατηγορίες για μυστική διπλωματία με την Τουρκία. Πατριώτες αλά καρτ.

Στους Σκοπιανούς Βορειομακεδόνες «λιοντάρια» η παρέα Σαμαρά, στους Τούρκους «γατάκια» η ίδια παρέα.

Διαβάστε ΕΔΩ: Ο Σαμαράς φοβήθηκε την Τουρκία και σιώπησε για την ΑΟΖ – Τον «κάρφωσε» ο Αγγ. Συρίγος

tribune.gr

Categories