Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής Τετάρτη 30/9 στις 13:30

Και μετά τη Β΄ φάση αναπληρωτών τα σχολεία μας συνεχίζουν να ζουν στιγμές καθημερινής τρέλας! # Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής Τετάρτη 30/9 στις 13:30

Τμήματα «ορφανά» από δασκάλους, ανύπαρκτη ειδική αγωγή, πολυπληθή και υπεράριθμα τμήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που παραβιάζουν τους όρους υγειονομικούς & πυρασφάλειας, ειδικότητες με το ζύγι, περικεκομμένα τμήματα ΖΕΠ, σχολεία- εκπαιδευτικοί-γονείς- μαθητές αβοήθητοι και με το χέρι βαθιά στην τσέπη εν όψει κρουσμάτων, σχολεία με ελλιπή παρουσία καθαριστριών, 25 άρια τμήματα πρωινού και ολοήμερου σε 40τ.μ και το υγειονομικό να κάνει βόλτες στα σχολεία μας για να μιλήσει για πρωτόκολλα!!

Η κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου με τα ψεύδη της «ετοιμότητας» και της «κανονικότητας» στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντί της όποιας προετοιμασίας για ένα υγιές-ασφαλές-ανοιχτό σχολείο με ολιγάριθμα τμήματα, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό δρομολογούν αλλαγή μοντέλου σχολείου με την υποχρεωτικότητα της εξ αποστάσεως.

Βρισκόμαστε ήδη στην 3η εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία ζούνε κατάσταση καθημερινής τρέλας. Χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά εκπαιδευτικών γενικής και ιδιαίτερα ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης στα πολυπληθή τμήματα χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, θα προσθέσουμε την έντονη ανασφάλεια και ανησυχία που έχει προκληθεί από τα πρώτα κρούσματα και την παντελή απουσία μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η λειψή καθαριότητα εφόσον δεν υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που φορτώθηκαν οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόζουν, χωρίς να διασφαλίζεται η υγεία τους.

Η Δ/νση Αν. Αττικής υλοποιεί απαρέγκλιτα την πολιτική των περικοπών του Υπ. Παιδείας. Δεν προσδιορίζει με επάρκεια ούτε τα κενά ώστε να καλυφθούν από την αρχή όλες οι ανάγκες. Δεν απαντάει και δεν έχει υιοθετήσει τα αιτήματα των σχολείων και του συλλόγου για επιπλέον δημιουργία τμημάτων με διχοτομήσεις πολυπληθών όπου υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα ούτε δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. Καμιά πρόβλεψη για ενίσχυση των σχολείων με εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό για τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Καμιά ενασχόληση επίβλεψη των όρων καθαριότητας και εξοπλισμού των σχολείων για την τήρηση των προβλεπόμενων από τον ΕΟΔΥ. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Προχωράμε την Τετάρτη 30/9 στις 1:30 μ.μ. στη Δ/νση Αν Αττικής. Καλούμε και τους άλλους συλλόγους Π.Ε. σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις γονέων να συμμετέχουν.

Aπαιτούμε τη δέσμευση της δ/νσης για την κάλυψη των σχολείων με όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό – ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ.

Άμεση κάλυψη :

στα κενά δασκάλων τάξης. Μετά τις τοποθετήσεις στο σύλλογό Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» υπάρχουν μεγάλα κενά σε δασκάλους ( 4 κενά ΠΕ 70 ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 2 κενά ΠΕ 70 στο 1ο Δ.Σ. Κερατέας, στο Δ.Σ. Π. Φώκαιας) δεκάδες ώρες ειδικοτήτων (Σαρωνίδα, 2ο Δ.Σ. Κερατέας, Π. Φώκαια, 3ο & 4ο Δ.Σ. Καλυβίων κλπ)
την άμεση κάλυψη των αιτημάτων των Σχολείων για επιπλέον δάσκαλο ολοήμερου και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όπου είναι αναγκαία για τη λειτουργία όλων των τμημάτων των ολοήμερων που σήμερα αδυνατούν να λειτουργήσουν.
την άμεση κάλυψη σε βοηθητικό &νοσηλευτικό προσωπικό ( π.χ. 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 2 μαθητές χωρίς βοήθεια)
την υιοθέτηση των αιτημάτων των σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) για κατάτμηση των πολυπληθών τμημάτων όπου υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα καθώς και τα αναγκαία ολιγομελή τμήματα
την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε τμήματα ΖΕΠ στα σχολεία που κόπηκαν το 2ο και το 3ο τμήμα που είναι αναγκαία με βάση τις εγγραφές των αλλοδαπών και ρομά μαθητών.
για την κάλυψη των ΤΕ και τους μαθητές μας που παραμένουν σπίτι περιμένοντας παράλληλη στήριξη! ( 15 κενά σε ΤΕ και δεκάδες αιτήματα παράλληλης στήριξης )
για τα νήπια που φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα μετά από 2 βδομάδες σε ακατάλληλους χώρους πχ 5ονηπιαγωγείο Παιανίας
Την υιοθέτηση και προώθηση στο Υπ. Παιδείας για κάλυψη

ένα επιπλέον δάσκαλο σε κάθε ολοήμερο για ένα υπεύθυνο ολοήμερου και τον προσδιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικούς με βάση τη λειτουργία των ολοήμερων με 15 μαθητές στην τάξη – αποστάσεις και τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
για επιπλέον προσωπικό για κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία μας λόγω covid 19- επιπλέον δάσκαλος σε κάθε σχολείο (επιτήρηση μαθητών που μπαίνουν στην αίθουσα καραντίνας, αναπλήρωση απουσιών κλπ)
Για την υποχρέωση της Δ/νσης που έχει τη συνολική ευθύνη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, να ερευνήσει- πιέσει τους Δήμους και να επιβλέψει:

για την κάλυψη του συνόλου του προγράμματος λειτουργίας των σχ. μονάδων με επαρκή παρουσία καθαριστριών ( 6ωρη στην καλύτερη των περιπτώσεων και 3ωρη παραμονή καθαριστριών δεν αρκεί για τη συνολική 9ωρη λειτουργία των σχ. μονάδων)
για τη στήριξη των σχ. μονάδων σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διασφάλιση δωρεάν testγια το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές μας ( συνάδελφος σε σχολείο που γονέας μαθητή διεγνώσθη θετικός επιβαρύνθηκε με τη δαπάνη για εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο για να επιστρέψει με ασφάλεια στη σχ. μονάδα)
Ακόμη : Eίναι αδιανόητο να γίνεται έλεγχος σε σχολική μονάδα (νηπιαγωγείο) του συλλόγου από το υγειονομικό και να εγκαλούνται οι συνάδελφισσες για την Μη τήρηση των όρων υγιεινής του ΕΟΔΥ εξαιτίας της εφαρμογής των εντολών του Υπ. Παιδείας.!!! πχ συγχρωτισμός στο ολοήμερο με μαθητές από δύο διαφορετικά πρωινά τμήματα!! Περιορισμένες αποστάσεις ανάμεσα στα κρεβατάκια κλπ

Δηλαδή Το Υπ. Υγείας επιβεβαιώνει ότι το Υπ. Παιδείας τσαλαπατάει τους στοιχειώδεις όρους ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων!!!

Να υπάρξει δέσμευση και οδηγία προς τα σχολεία για το σεβασμό των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων και του ωραρίου των εκπαιδευτικών στις περιπτώσεις της λειτουργίας των σχολείων με μειωμένο προσωπικό και της κάλυψης βραχυχρόνιας απουσίας εκπαιδευτικού.

Καλούμε και τις/τους ενδιαφερόμενες/ους ενώσεις- συλλόγους γονέων των οποίων βάλλονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους να παραβρεθούν στην παράσταση που θα πραγματοποιήσουν οι δύο σύλλογοι προκειμένου διεκδικήσουμε από κοινού τα αυτονόητα για τη μόρφωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

Categories