Η Λαική Συσπέιρωση Σαρωνικού για το αίτημα χρηματοδότησης 320000ευρ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια του Δ. Σαρωνικού” συνολικού προϋπολογισμού 320.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)» καταψήφισε την εισήγηση αλλά και τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, καθώς:

1. Η συμμετοχή του Δήμου σε ένα τέτοιο έργο συνολικού προϋπολογισμού 320.000,00 ευρώ, δεν μπορεί να μην συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις και τα επιχειρήματα, αλλά να επιλέγεται η διαδικασία της ψήφου δια περιφοράς.

2. Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε Παρασκευή 25/9 μεσημέρι (12μμ) και η ψηφοφορία γίνεται Δευτέρα 28/9 πρωί (9-11πμ)! Επί της ουσίας καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα τόσο πιεστικό χρονικό διάστημα.

3. Από την εισήγηση δεν γίνεται σαφές, ούτε τεκμηριώνονται τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγονται τα δύο συγκεκριμένα κτήρια του Δήμου.
Σε περίοδο πανδημίας
• που σχεδόν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας λειτουργούν με 25αρια τμήματα αντί για 15μελή, με σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα και ελλείψεις στο αναγκαίο διδακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας λόγω υποχρηματοδότησης
• που οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στηρίζουν τον εξοπλισμό τους στην αγαθοεργή διάθεση διαφόρων ευεργετών (και μάλιστα κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Δήμου!) ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν

θεωρούμε απαράδεκτο ο Δήμος, αντί να απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση διάθεση αυτού του ποσού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν, ώστε να έχουμε ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων μας, προχωρά με Fast-truck διαδικασία τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα που την αναγκαιότητα του ειδικά αυτή την περίοδο αμφισβητούμε σοβαρά.

30-9-20

Σημείωση Σύνταξης: Η Απόφαση στην οποια αναφέρεται η Ανακοίνωση

Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης 320.000 eur για Κοινότητα Π.Φώκαιας και 1ο Λύκειο Καλυβίων για βελτιώσεις ενεργειακής αποδοτικότητας εγκαταστάσεων

Categories