ΜΑΤ κατά πορείας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που νωρίτερα ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ που τους επιτέθηκαν και τους έκλεισαν τον δρόμο.

Δείτε  το σχετικο video ΕΔΩ
Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση, καθώς οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν προς το υπουργείο και κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Πληροφορίες και για άλλους μικροτραυματισμούς.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 7πμ – 10πμ, για την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Έξω από το υπουργείο παραμένουν συμβασιούχοι σε δομές υγείας και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία, με αίτημα παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Στάση Εργασίας 7πμ – 10πμ και την Συγκέντρωση 9πμ στο Υπουργείο Υγείας των εκτάκτων υπαλλήλων.

300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι.

efsyn.gr

Categories