Ακύρωση του διορισμού της χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια

Μετά το σάλο που προκάλεσε ο διορισμός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ακυρώνεται με παρέμβαση του Μαξίμου η απόφαση του πρόεδρου της Βουλής.

Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμμα έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σπεύδει να μπλοκάρει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου.

Με παρέμβαση του Μαξίμου, αναμένεται εντός της ημέρας, να ακυρωθεί ο διορισμός και ενώ είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» ανέφεραν πως ο αρχηγός της ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος και αντικατέστησε διορισμένο μετακλητό υπαλλήλο της Χ.Α με την σύζυγό του.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Οι αντιδράσεις

Η απόφαση «προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ανάκληση της απόφασης και κατάργηση του κανονισμού ζήτησε το ΚΚΕ

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτήρισε το ΜέΡΑ 25 την απόφαση

Για πρόκληση έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κανονισμός
Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της Ελ. Ζαρούλια. Για το χρόνο του διορισμού ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.

efsyn.gr

Categories