ΚΕΔΕ: Επιστολή σε Μητσοτάκη, Θεοδωρικάκο -Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά ΥΠΕΣ

Καταγγελτική επιστολή στον υΠΕΣ με κοινοποίηση σε Πρωθυπουργό, ΕΕΤΑΑ αποφάσισε να στείλει η ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, το ΔΣ της Ένωσης κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση:

-Στην ουσία υιοθέτησε την  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία:

Η Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά:

1.την ανάκληση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΥΠΕΣ, με την οποία μεταφέρονται 2 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ των δήμων στην ΕΕΤΑΑ, μέχρις ότου παρασχεθεί η σύμφωνη γνώμη αυτής,
2.άλλως θα προσβάλλει την απόφαση για παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας με αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΔ 18/89 ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
Η προσπάθεια Παπαστεργίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία σύρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, βασικός του στόχος ήταν:

-Η επιστολή να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια, περιγράφοντας απλώς το πρόβλημα και όχι καταγγέλοντας.

-Η επιστολή να μην φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, μετά την πίεση «γαλάζιων» συμβούλων με προεξάρχοντες τους κυρίους Κυρίζογλου και Κωνσταντέλλο κα, βεβαίως, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αναγκάσθηκε κλείνοντας την ομιλία του να δεχθεί:

-Και η επιστολή να εκφράζει την έντονη δυσφορία της ΚΕΔΕ, καταγγέλλοντας την μεθόδευση ΥΠΕΣ και ΕΕΤΑΑ που, παρότι η Ένωση είχε εκφράσει την αντίθεσή της, προχώρησε σε αυτή την (πραξικοπηματική, σύμφωνα με δημάρχους) κίνηση.

Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου, για να αποποιηθεί των ευθυνών του και παρά το γεγονός ότι εκείνος είχε κάνει την αρχική εισήγηση την περασμένη Τρίτη, που μπλοκαρίστηκε από το ΔΕ της ΚΕΔΕ, «κάρφωσε» τον Τάκη Θεοδωρικάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τηλεφώνησα στον υπουργό σήμερα γιατί του είχα ζητήσει πρώτα να συζητηθεί η απόφαση αλλά εκείνος προχώρησε».

-Και να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό.

aftodioikisi.gr

Categories