Σταϊκούρας: Τρεις νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία -Ποιοι ευνοούνται

Ένα νέο πλαίσιο διευκολύνσεων για φορολογούμενους που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών «με το οποίο το κράτος τείνει χείρα βοηθείας στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις παρέχοντας σημαντικές διευκολύνσεις για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους».

Το πλαίσιο, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν παρέχει λύσεις μόνο για το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020, αλλά και για οφειλές πριν και μετά το lockdown.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε νέα ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων της περιόδου Μαρτίου-Ιουνίου 2020.

Δεύτερον, αναβίωση της προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την έχασαν το διάστημα Μαρτίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Τρίτον, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

aftodioikisi.gr

Categories