Φιλίππου: Ζητώ οριστική λύση του ζητήματος της Σαρωνίδας με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των επικεφαλής των κομμάτων

«Φιλίππου: Ζητώ οριστική λύση του ζητήματος της Σαρωνίδας με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των επικεφαλής των κομμάτων».

Με την πρόσφατη απόφαση (αρ.144) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού (συνεδρίαση στις 7/10), σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε περιουσίες κατοίκων κυρίως της Σαρωνίδας, αποφασίστηκε να στηριχθεί ως μόνη λύση η τροπολογία του βουλευτή Γιώργου Βλάχου που διευθετεί οριστικά το πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε στις 2/10 και είχε τη συναίνεση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Ανατολική Αττική, απορρίφθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απεστάλη επίσης επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, με την οποία ζητείται να ψηφιστεί άμεσα η εν λόγω τροπολογία, διότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πινάκια με τις ημερομηνίες των εκδικάσεων των ενστάσεων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήρθε η στιγμή να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για οριστική διευθέτηση του προβλήματος, όπως επιλύεται με την τροπολογία του κ. Βλάχου, η οποία είχε και τη συναίνεση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Ανατολική Αττική. Για μας οποιαδήποτε άλλη πρόταση παράτασης ισοδυναμεί με μη λύση, η οποία παρατείνει την αγωνία και την ανησυχία των δημοτών, τους επιβαρύνει οικονομικά με τρόπο άδικο και παράλογο. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, τους επικεφαλής των κομμάτων αλλά και τους βουλευτές της περιοχής μας να αναλάβουν πρωτοβουλία για να αρθούν η αδικία και ο γραφειοκρατικός παραλογισμός».

Από το Γραφείο Τύπου


Σημείωση: Πριν την σημερινή έκδοση του ΔΤ του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε με ημερομηνία 7/10 το εξής ΔΤ του Βουλευτή της ΝΔ, Β. Οικονόμου

Categories