Σαρωνικός Τηλεδιάσκεψη 7/10. Το τελευταίο μέρος πριν την ψηφοφορία για την ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ. (video +απομαγνητοφώνηση)

Καθώς υπήρξαν αντιφατικές απόψεις για την διαμόρφωση των προτάσεων πριν  και κατά την διάρκεια της ψήφισης  της καταγγελίας της σύμβασης παραχώρησης του ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΑΡΗΣ στην “ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ καθώς και στο μετέπειτα της ψηφοφορίας κλίμα στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 7/10/20, παραθέτουμε το σχετικό video με τα αντίστοιχα απομαγνητοφωνημένα κείμενα.

ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Υπάρχει μία ιδιωτική… ένας από τους λόγους είναι, διότι υπήρχε μία ιδιοκτησιακή αντίληψη, χαίρομαι που σήμερα στα λόγια τουλάχιστον ο Πρόεδρος του ΚΟΥΡΟΥ την απέβαλε αυτήν την ιδιοκτησιακή του άποψη που είχε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όμως να την επισημάνουμε, γιατί για αυτό ήρθε εδώ και είμαστε πέντε ώρες. Είναι ο μοναδικός φορέας που δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε, ακόμα και με αντιρρήσεις όλο αυτό το διάστημα και λέω, «Τώρα τι να κάνω; Ας έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ας έρθει” και αυτό κάναμε, δεν κάναμε τίποτα άλλο. Δεν είχα και κάποια άλλη επιλογή. Ξέρετε και κάτι; Και πολύ πιο απλά; Την προγραμματική σύμβαση με τις αρμοδιότητες που έχουνε δώσει στην Οικονομική Επιτροπή μπορεί να τη λύσει… πώς το λένε… ναι, την λύση της σύμβασης και η Οικονομική Επιτροπή, να μην ερχόταν καν στο συμβούλιο. Όμως εγώ θεωρώ δημοκρατικό αυτό, με τις όποιες αντιδράσεις, να μας ακούσει και ο κόσμος τι έχουμε κάνει. Η οικονομική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει τη λύση πλέον, γιατί είναι από τις αρμόδιες (…). Δεν το θέλησα ποτέ, δεν κατάλαβα; Αν η πλειοψηφία θέλει να αφήσει εκεί εσαεί ας το καταψηφίσει. Το αυτονόητο όμως δεν υπάρχει, για αυτό και ήρθαμε εδώ. Θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, όμως δεν υπάρχει. Μας ζητήθηκε ότι θα είμαι εγώ για 12 χρόνια. Ωραία, αφού είσαι εδώ πρέπει κάποιος άλλος να το λύσει πλέον. Δεν μπορούμε να το λύσουμε με διάλογο. Χαίρομαι, μακάρι να πει ότι συμφωνώ ότι είναι δημοτικό, ότι καθόμαστε, να του κάνουμε και παραχώρηση, εννοείται, δεν θα κάνουμε στον ΚΟΥΡΟ παραχώρηση; Σε ποιον θα κάνουμε; Στη Μαρία την Πενταγιώτισσα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Γιατί ακούστηκαν και κατά κόρον αυτά, κάτι να ειπωθεί. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θα μπούνε και άλλα παιδιά από την Ανάβυσσο, το είπε και ο Ηλίας, το είπε και ο κύριος Γκέραλης, το είπε και ο Καραγιάννης, το είπαν όλοι. Έχει κανείς μας αντίρρηση; Σήμερα δεν μπαίνουν. Αυτά είχα να πω.

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Υπάρχει θετικό κλίμα Δήμαρχε, εκμεταλλεύσου το.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αν υπάρξουνε κάποιες δεσμεύσεις στην πρόταση αυτή που έχουμε πει ότι, πρέπει να υπάρχει τυπικά και νομικά η λύση, αυτό που θεωρείται αυτονόητο δυστυχώς στην πράξη μέχρι σήμερα και πέντε χρόνια μετά τη σύμβαση, δεν είναι αυτονόητο. Είναι αυτονόητο μεν αλλά δεν έχει γίνει στην πράξη, για αυτό αναγκαστήκαμε να έρθουμε εδώ. Δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας κανένας. Και εύχομαι το κλίμα που διαμορφώθηκε εδώ, με ακούει και ο κύριος Σπυρίδης που είναι δίπλα, να το συνεχίσουμε. Ωφελημένος θα είναι ο κόσμος και τα παιδιά πρώτα από όλα και μετά όλοι οι άλλοι. Ευχαριστώ.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δήμαρχε να κάνω μία ερώτηση;
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Μία ερώτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να πω κάτι; Νομίζω…

ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Εγώ να πω, να παρακαλέσω να το κλείσουμε γιατί έχουμε μιλήσει πολύ.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Θα το κλείσουμε Δήμαρχε με την προϋπόθεση να μας φέρει μία απάντηση ο κύριος Σπυρίδης.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Ε, εντάξει δεν θα πάμε (…). Έχετε βγάλει όλοι απόφαση, σηκώστε το χεράκι, ψηφίστε ότι νομίζετε. Πάλι να απαντάω;
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δήμαρχε μία ερώτηση θέλω να κάνω μόνο.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Τη διαφορετική άποψη ας την πει την ώρα που ψηφίζει. Η Πρόεδρος προεδρεύει.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ακούω τώρα για πρώτη φορά ότι υπάρχει ένα έγγραφο του ΚΟΥΡΟΥ που λέει ότι για 12 χρόνια έχει, υπάρχει τέτοιο έγγραφο;

ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Δεν θα απαντήσω, όχι (…)
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Τώρα το ακούω εγώ για πρώτη φορά, για αυτό ρωτάω.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Είναι η ώρα, σας άκουσα όλους με πολλή προσοχή, είναι η ώρα 9:30.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δήμαρχε είπες κάτι το οποίο δεν το γνωρίζαμε. Αυτό θέλω να ρωτήσω.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Ποιο;
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ότι υπάρχει ένα έγγραφο του ΚΟΥΡΟΥ που λέει ότι για 12 χρόνια είναι δικό του. Υπάρχει τέτοιο έγγραφο; Τώρα το ακούμε πρώτη φορά, για αυτό.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δεν ισχύει αυτό. Όχι, όχι δεν ισχύει αυτό.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δεν το έχουμε λάβει.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει, λάθος είναι. Δήμαρχε, δεν έχω τέτοιο έγγραφο.

ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αυτό ήταν που μας έφερε εδώ.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δεν έχω τέτοιο έγγραφο Δήμαρχε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μισό λεπτάκι Νίκο, μισό λεπτάκι.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο του ΚΟΥΡΟΥ.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ούτε εμείς έχουμε λάβει γνώση για κάτι τέτοιο.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Λοιπόν ΚΟΥΡΟΣ, ημερομηνία 24/12/2019, κεφάλαιο 2.
Το συμφωνητικό παραχώρησης το οποίο έληξε το έτος 2015 μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου, αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν επιθυμούσε καταγγελία.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Ωραία, που το λέει τα 12 χρόνια;
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Εντάξει, δεν μιλάει για 12 χρόνια.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αορίστου χρόνου.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ούτε για 12 χρόνια.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Ωραία. Ο ίδιος είχε πει μία δωδεκαετία επαγγελματική στέγη. Έχουμε λοιπόν ένα έγγραφο που λέει …το παίρνω πίσω, αν αυτό που κολλάει, το τελευταίο που θα κόλλαγα. Έχουμε λοιπόν ένα έγγραφο, αυτό μας ανάγκασε σήμερα…
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δήμαρχε ένα λεπτό, απλά ρωτάω γιατί δεν το ξέρω, για αυτό.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Ένα λεπτό κύριε Σωφρόνη. Το παίρνω πίσω, εγώ έχω μάθει αν κάτι δεν είναι σωστό να το λέω και δημόσια.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι, ρωτάω, ρωτάω απλά γιατί δεν το ξέρω.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Έχουμε λοιπόν ένα έγγραφο του ΚΟΥΡΟΥ και βάσει, από εκεί ξεκινήσαμε με το νομικό σύμβουλο, ότι το συμφωνητικό το οποίο έληξε το 2015, μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου. Άρα πώς έχει λήξει αυτοδίκαια; Δεν έχει λήξει αυτοδίκαια.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Μου απάντησες, ευχαριστώ πολύ.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αυτό έγινε αορίστου χρόνου, θα μείνει εσαεί. Εμείς τι θέση παίρνουμε; Εσαεί θα μείνει, εσαεί θα μείνει, αλλά τον έλεγχο θα τον έχει ο Δήμος. Εσαεί θα μείνει, δεν θα τον βγάλει κανείς, αυτό λέει. Όποιοι το διαβάσετε …
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Συμφωνώ.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Κυρία Πρόεδρε.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Το δωδεκαετία το είπε προφορικά, το είπε και ο νομικός μας σύμβουλος, ένα λεπτό, όχι, όχι, όχι. Είπε, ο νομικός σύμβουλος δεν είναι εδώ, ότι χρησιμοποιεί τη νομοθεσία των επαγγελματικών χώρων της δωδεκαετίας.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν είναι, έτσι είναι, εδώ έχεις δίκιο.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά αυτό επικαλείται όμως, αυτό επικαλείται.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αυτό είναι που μας ανάγκασε. Ένα λεπτό. Αορίστου χρόνου. Ας πει ότι δεν γνωρίζει (…) αποδέχεται ότι έχει λήξει και αύριο θα τα κάνουμε. Το έχετε μπροστά το χαρτί.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Δήμαρχε στο δια ταύτα να προτείνουμε..
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: …μη καταληπτή ομιλία… του ΚΟΥΡΟΥ; Αυτό είναι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μισό λεπτάκι δεν ακούω, μισό λεπτάκι.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Το διόρθωσα, αορίστου χρόνου.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό, πρέπει να βάλω κάποια πράγματα και κάποια άλλα στη θέση τους, γιατί είπες, έχεις κάνει ένα λάθος Δήμαρχε. Εδώ εγώ από το 2019 εγγράφως λέω ότι, το Δημοτικό Γυμναστήριο, ο χαρακτηρισμός Δημοτικό Γυμναστήριο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Με συγχωρείς, με συγχωρείς. 2019. Είπατε ότι τα λέω προφορικά, μα το λέω γραπτά από το 2019, αν είναι δυνατόν.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη Πρόεδρε, Πρόεδρε να τελειώσουμε, συγνώμη, Πρόεδρε να τελειώσουμε.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Κύρια Πρόεδρος, να τελειώσουμε, καλά λέει και ο…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να τελειώσουμε.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει αυτός ο όρος που έχει βάλει ο κύριος Σπυρίδης, έτσι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, ναι.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι εφόσον δεν καταγγέλθηκε η σύμβαση, τότε έγινε αορίστου χρόνου. Αυτό πρέπει να καταργηθεί και αυτήν την απόφαση πρέπει να πάρουμε σήμερα.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δεν ισχύει, δεν ισχύει, Νίκο έχεις δίκιο δεν ισχύει αυτό. Πώς το λένε; Δεν ισχύει, το είπα από την αρχή.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Να προτείνουμε κάτι, αυτό που είπε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάποια λύση δεν βλέπω αυτή τη στιγμή. Μισό λεπτάκι, μισό λεπτάκι κύριε Τσιγαρίδα να ανακεφαλαιώσουμε. Όση ώρα είμαστε εδώ με τον κύριο Σπυρίδη, όση ώρα προτείνετε και λέμε ότι… συγνώμη αλλά μιλάω, συγνώμη αλλά μιλάω, συγνώμη αλλά μιλάω για να κλείσουμε το θέμα σας παρακαλώ και τους δύο. Συγνώμη, σας παρακαλώ και τους δύο. Τόση ώρα λέμε και ακούγεται εδώ ότι υπάρχουνε δύο τρόποι για να λυθεί η σύμβαση. Ο ένας είναι η καταγγελία και ο άλλος είναι, να πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΥΡΟΥ ότι αποδέχεται ότι δεν υπάρχει τίποτα περαιτέρω πέρα από το (…)
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ότι είναι Δημοτικό το Γυμναστήριο, βέβαια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από κει και πέρα, όση ώρα είμαστε εδώ ο κύριος Σπυρίδης δεν έχει απαντήσει κάτι τέτοιο, ούτε έχει πει ότι προτίθεται να πάρει κάποια απόφαση στο Διοικητικό του Συμβούλιο.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ρωτήστε τον.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Μπορώ να μιλήσω;
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Περί καταγγελίας σύμβασης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Σπυρίδη ήδη τοποθετηθήκατε.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Θέλω να πω, δεν μου δώσατε το λόγο να μιλήσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ε, όχι και δεν σας δώσαμε το λόγο. Τις δύο πρώτες ώρες…
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δώστε μου το λόγο να απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: …τις δύο πρώτες ώρες…
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Να απαντήσω αν δέχομαι ή δεν δέχομαι βρε παιδιά.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ρωτήστε τον κυρία Πρόεδρε, δίπλα σας είναι.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγγράφως, κύριε Τσιγαρίδα εγγράφως, τα ξέρετε αυτά τώρα εσείς.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Μα ρωτήστε τον, αν δέχεται.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι να ρωτήσουμε;
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ο Δήμαρχος είπε σε μία εβδομάδα αν πάρει απόφαση θα είμαστε ok. Ρωτήστε τον, τον άνθρωπο.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Τσιγαρίδα εγγράφως, εγγράφως, τα ξέρετε αυτά.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ναι. Ρωτήστε τον, ρωτήστε τον.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε ασκήσει δημόσια διοίκηση, για όνομα του Θεού.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ρωτήστε τον, δίπλα είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάχτε να δείτε, κοιτάχτε να δείτε. Σας παρακαλώ λίγο όλους κλείστε τα μικρόφωνά σας καταρχήν. Από κει και πέρα το θέμα έχει δύο κομμάτια. Ή καταγγέλλουμε τη σύμβαση ή με μία απλή ερώτηση που θα κάνω στον κύριο Σπυρίδη θα αποφασίσει εάν θέλει να πάει στο Διοικητικό του Συμβούλιο να αποδεχτεί την πρόταση που έγινε να το λήξουν από μόνοι τους. Θα είναι μονολεκτική και ο λόγος είναι απλός. Έχει τοποθετηθεί, έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, είμαι πάρα πολύ δημοκρατική γενικά και το ξέρετε αφήνω όλο τον κόσμο να μιλήσει, αλλά νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει τόσο αυτό το θέμα, έχουμε φτάσει να είμαστε τεσσεράμισι ώρες εδώ και να συζητάμε αυτό το θέμα, δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Δύο είναι τα τινά. Ή πηγαίνουμε σε καταγγελία της σύμβασης ή αποφασίζει ο κύριος Σπυρίδης να πάει στο Διοικητικό του Συμβούλιο με μία πρόταση για να λυθεί η συγκεκριμένη σύμβαση από τον ίδιο τον ΚΟΥΡΟ.
Κύριε Σπυρίδη για να είμαι απόλυτα δημοκρατική, δέχεστε να πάτε στο Διοικητικό σας Συμβούλιο να αποφασίσετε, δεν θέλω ανάλυση, ένα ναι ή ένα όχι θέλω. Να προτείνεται να γίνει η λύση της σύμβασης από την πλευρά τη δικής σας.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Λοιπόν, ο ΚΟΥΡΟΣ, εγώ μάλλον σαν Πρόεδρος του ΚΟΥΡΟΥ δεσμεύομαι να πάω στο Διοικητικό Συμβούλιο με αυτή την εισήγηση. Δεν μπορώ σε κάθε περίπτωση όμως να απαντήσω για όλο το Διοικητικό Συμβούλιο τι θα αποφασίσει ή οτιδήποτε.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Καλά, κατανοητό αυτό, εντάξει.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Και θα πρέπει και θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθουμε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο και με τον κύριο Πουλόπουλο για να ρυθμίσουμε όλες τις ιδιαιτερότητες και τα επιμέρους που υπάρχουνε, όπως τα χρήματα τα οποία έχει βάλει ο ΚΟΥΡΟΣ, τι θα γίνει με αυτό το πράγμα…
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Είναι επιμέρους θέματα.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αυτά είναι επιμέρους.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα και τα λοιπά και τα λοιπά.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, όχι, όχι. Συγγνώμη Πρόεδρε, συγνώμη, συγνώμη.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Βάζει θέματα, βάζει θέματα.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, βάζει θέματα, βάζει θέματα πάλι.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Βάζει θέματα.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζει τα θέματα που θέλει. Με συγχωρείτε.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Βάζει θέματα, βάζει θέματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τέτοια θέματα δεν τίθενται, δεν τίθενται.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προχωράμε σε ψήφιση Πρόεδρε.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Να μιλήσω λίγο διαδικαστικά. Αν υπάρχουν οι οποίες διεκδικήσεις, ξέρετε και εσείς κύριε Σωφρόνη έχετε κάνει Δήμαρχος, δεν παίρνω εγώ επιταγές και κόβω και ειδικά δαπάνες που έχουν γίνει 20 χρόνια και 15 χρόνια πριν.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Συμφωνούμε.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Εάν υπάρχουνε ας κάνει αγωγή εδώ, κατά του Δήμου και να συναινέσουμε στην αγωγή. Μπορώ να κόψω εγώ μία επιταγή αύριο και να πω δίνω 100.000; Μην τρελαθούμε κιόλας. Το ξέρετε νομικά.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Και πώς εμπλέκεται το οικονομικό;
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Όποιες απαιτήσεις έχει ας τις βάλει κάτω, ας κάνει αγωγή στο Δήμο για να πάρουμε και απόφαση αν θέλουμε να συναινέσουμε στο δικαστήριο που θα πάμε, αλλά αν υπάρχει δικαστική απόφαση ξέρετε ότι δεν μπορεί να βγει ούτε ένα ευρώ και το γνωρίζετε. Άρα δεν τίθενται τέτοια θέματα. Αυτή τη στιγμή συζητάμε το ιδιοκτησιακό. Συμφωνήσατε όλοι ότι ανήκει, αλλά είμαστε απέξω. Πάρα πολύ καλά.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Τι δουλειά έχουν τα οικονομικά;
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Μόνο αυτό. Τα οικονομικά, ότι άλλο, αν είναι οι διεκδικήσεις πραγματικά θα κάτσεις, με το δικό μας νομικό να βοηθήσουμε, δεν είναι θέμα εκεί.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι, μια βδομάδα όπως πρότεινες, Δήμαρχε όπως πρότεινες μια βδομάδα, να πάρει μια απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Αν πει ότι αναγνωρίζει ότι είναι Δημοτικό το γήπεδο και δεν εγείρει ιδιοκτησιακά ζητήματα ή οτιδήποτε, να κλείσει το θέμα. Αυτό. Όπως το πρότεινες.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Εμείς θα το τελειώσουμε απόψε.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Πρόεδρε με συγχωρείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι Ακριβή, ναι.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Πρόεδρε με συγχωρείτε μπορώ να παρέμβω για ένα δευτερόλεπτο; Ο κύριος Σπυρίδης ως Πρόεδρος του συλλόγου του δεν δικαιοδοτείτε να δώσει μία απάντηση, σύμφωνα με το καταστατικό του…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είπα εξ αρχής.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: …έτσι, σύμφωνα, το λέω και εγώ επαναλμβάνω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είπα εξ αρχής.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: …συμφωνώ Πρόεδρε, απλά λέω. Σύμφωνα με το καταστατικό του, επειδή όμως τον ρωτήσατε στο τέλος, θα πρέπει σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείο του να γνωμοδοτήσει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση και να μη σας πω ότι πρέπει να γίνει και Γενική Συνέλευση των μελών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω, νομίζω ότι ρίχνοντας το μπαλάκι στον ΚΟΥΡΟ, προσπαθούμε να αποφύγουμε τις δικές μας αρμοδιότητες. Αν βγάλω να ψηφίσει ο ΚΟΥΡΟΣ είναι σαν να λέω ότι, εγώ σα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορώ και δεν είμαι σε θέση να ψηφίσω και να πω εάν καταγγέλλω μία σύμβαση ή όχι.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Μα το πρότεινε ο Δήμαρχος Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή, είμαστε εδώ πέντε ώρες για να δούμε αν θα καταγγείλουμε μία σύμβαση και δεχόμαστε στο τέλος να πούμε ότι ok, εντάξει, δίνουμε το δικαίωμα στον ΚΟΥΡΟ ο όποιος δεν δεσμεύεται και βάζει συγκεκριμένους όρους ο οποίος λέει, να δούμε τα χρηματικά, να δούμε το ένα, να δούμε το άλλο. Η δική μου η πρόταση είναι, όχι πρόταση, από δω και πέρα πάμε σε ψηφοφορία, είναι ονομαστική, δεν μπορώ να δεσμευτώ στο ότι θα πάει σε μία θετική, σε μία θετική κατεύθυνση όλο αυτό, καθώς εκτός από το ναι που είπε ο κύριος Σπυρίδης να πάω θετικά στο Συμβούλιό μου, βάζει δευτερεύοντες όρους προκειμένου να δούμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό. Νομίζω ότι είμαστε όλοι αρκετά ώριμοι να αποφασίσουμε και να πούμε, γιατί είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί πρέπει να μείνουμε και να έχουμε την ευθύνη της γνώμης μας και να πούμε ότι, ναι καταγγέλλω μία σύμβαση ή όχι. Δεν καταλαβαίνω πού είναι η αμφισβήτηση του να καταγγείλω μία σύμβαση. Λέμε όλοι ότι είναι Δημοτικό αλλά τη λέξη καταγγελία την βάζουμε από πίσω. Για ποιο λόγο; Φοβόμαστε ότι θα ψηφίσουμε καταγγέλλω μία σύμβαση;
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Κυρία Πρόεδρε ο Δήμαρχος, ο Δήμαρχος λέει, ο Δήμαρχος το πρότεινε και σωστά. Πρότεινε να πάμε σε μία εβδομάδα να πάρει απόφαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Δήμαρχος είπε να δώσει μία ευκαιρία…
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Εσείς έχετε αντίθεση με το Δήμαρχο τώρα. Μιλήστε τα μεταξύ σας.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Είμαι πάρα πολύ σαφής. Η εισήγηση είναι ότι, καταγγέλλουμε τη σύμβαση, επειδή όμως έπεσε η πρόταση ότι, εάν αποσύρει αυτά που λέει ο ΚΟΥΡΟΣ ότι είμαι σε… πώς το λέει; Αορίστου χρόνου και όλα αυτά τα πράγματα και αναγνωρίζει άλλα εγγράφως με απόφαση του Συμβουλίου του έχει λήξει το θέμα. Εάν όμως δεν γίνει αυτό και δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση, εμείς να έχουμε αποφασίσει και η καταγγελία να το ξαναπώ της σύμβασης είναι τελείως νομικός όρος να γραφτεί ότι ο ΚΟΥΡΟΣ δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Για να πάψουνε και τα διάφορα που λέγονται. Ο ΚΟΥΡΟΣ θα έχει πάντα τον κύριο λόγο εκεί μέσα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η πρόταση για να ψηφίσουμε…
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Δηλαδή όλη αυτή η ιστορία ήτανε για τέσσερις ώρες…
ΜΠΟΥΚΟΒΑΛΑΣ: Μια βδομάδα να τελειώνουμε γιατί…
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Για τέσσερις ώρες του ΚΟΥΡΟΥ, για όνομα του Θεού, για παιδιά δικά μας, για όνομα του Θεού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η πρόταση για να ψηφίσουμε λοιπόν είναι, καταγγέλλουμε τη σύμβαση, δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει παραχωρητήριο προς τον ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ. Δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο όπως σε όλα τα σωματεία θα υπάρχει παραχωρητήριο στον ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, ότι θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά από κει και πέρα ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έρχεται σε συνεννόηση με το Δήμο, με τους άλλους φορείς, με τα άλλα σωματεία, προκειμένου να βγαίνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο πρωτίστως θα εξυπηρετεί τον ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ και τους δημότες της Αναβύσσου, αλλά και όλου του Δήμου Σαρωνικού. Ψηφίζουμε λοιπόν. Μπούτσης Βασίλειος.
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Κυρία Ράπτη με συγχωρείτε, αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε εσαεί. Εάν η δυναμικότητα του συγκεκριμένου σωματείου μικρύνει σε βάθος χρόνου και έχουμε ένα άλλο σωματείο, θα δεσμευόμαστε… εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά θα εξετάζονται…
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Αυτά εξετάζονται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά θα εξετάζονται κυρία Γαλανοπούλου όπως εξετάζονται και για τους υπόλοιπους φορείς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένας σύλλογος ο οποίος έχει χρόνια πορεία μέσα σε ένα… σε μία κοινότητα, έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Από κει και πέρα εάν δεν έχει δυναμικό και δεν έχει αθλητές, από κει και πέρα εξετάζεται το πόσο μπορεί αυτό να ανοίξει και στα υπόλοιπα σωματεία.
Λοιπόν, Μπούτσης Βασίλης.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Πρόεδρε όμως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είπα, το είπα κύριε Πουλόπουλε. Μπούτσης Βασίλης.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και τον πρώτο λόγο έχει ο Δήμος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπούσης Βασίλης.
ΜΠΟΥΤΣΗΣ: Ψηφίζω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πατσιαούρας Ηλίας.
ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ: Με την πρόταση του Δημάρχου, ψηφίζω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πουλόπουλος Νίκος.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκίνης Χρήστος.
ΓΚΙΝΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαχρήστου Δημήτριος.
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Ναι, ψηφίζω ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ράπτη Δήμητρα, νομίζω είμαι ξεκάθαρη ναι.
Ζεκάκος Ευάγγελος.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Ναι, με την εισήγηση του Δημάρχου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκίνη Μαρία. Μαρία δεν ακούγεσαι, άνοιξε το μικρόφωνο.
ΓΚΙΝΗ: Ναι, με την εισήγηση του Δημάρχου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκίκας Κωνσταντίνος.
ΓΚΙΚΑΣ: Ναι, με την εισήγηση του Δημάρχου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραγιάννης Αθανάσιος. Θανάση, πρέπει να ανοίξεις το μικρόφωνο, δεν ακούγεσαι. Είπε πιο πριν ο Θανάσης ότι ήταν θετικός στην καταγγελία.
Γαλάνης Χαράλαμπος.
ΓΑΛΑΝΗΣ: Ναι, με την εισήγηση του Δημάρχου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυριακόπουλος Ιωάννης.
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, με την εισήγηση του Δημάρχου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωφρόνης Γεώργιος.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκέραλης Σάββας. Κύριε Γκέραλη, είσαστε σε ανοιχτή ακρόαση, μια που έχετε πεταχτεί απέξω και μου το είπατε. Τι ψηφίζετε;
ΓΚΕΡΑΛΗΣ: Λοιπόν, οι προτάσεις… μια συναινετική λύση και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το καθεστώς το ιδιοκτησιακό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι ή όχι κύριε Γκέραλη. Ναι στην καταγγελία ή όχι;
ΓΚΕΡΑΛΗΣ: Όχι στην καταγγελία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Χαρίτος έχει αποχωρήσει.
Αλεξόπουλος Βασίλειος.
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακούσογλου Σάββας.
ΑΚΟΥΣΟΓΛΟΥ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπουκοβάλας Ηλίας.
ΜΠΟΥΚΟΒΑΛΑΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λιοδακάκης Δημήτριος.
ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κόλλια Μαρία.
ΚΟΛΛΙΑ: Με ακούτε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι κυρία Μαίρη σε ακούω.
ΚΟΛΛΙΑ: Με ακούτε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι σας ακούμε κυρία Κόλλια. Κυρία Κόλλια κάνει διακοπές.
ΚΟΛΛΙΑ: Αν με ακούτε, την πρόταση του κυρίου Σωφρόνη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την πρόταση του κυρίου Σωφρόνη.
Παπασταμέλου – Γκούμα Αικατερίνη.
ΠΑΠΑΣΤΑΜΕΛΟΥ: Με την πρόταση του κυρίου Σωφρόνη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καρούμπαλη – Καραμάνη Ακριβή. Ακριβή;
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Εγώ Πρόεδρε έχω μπερδευτεί. Άλλα είπε ο Πρόεδρος, άλλα είπε ο Δήμαρχος, συγγνώμη, άλλα ψηφίζουμε. Εγώ θα πω ναι στην νομιμότητα, ναι με την εισήγηση του κυρίου Πουλόπουλου και με αυτό που ζήτησε ο κύριος Σωφρόνης, να πάρει μία εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο και να μας στείλει την τοποθέτησή του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσιγαρίδας Χρήστος. Δεν ακούγεστε κύριε Τσιγαρίδα.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Όχι, με την προϋπόθεση αυτό που είπε και ο Δήμαρχος, να πάει σε μία εβδομάδα για να το φέρει. Να γίνει διάλογος, αυτή, μία συζήτηση είναι. Γιατί ήρθατε, μας φέρατε αντιμέτωπους, άλλη πρόταση η δικιά σας, άλλη του Δημάρχου τελικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει, η ίδια πρόταση είναι, μην τρελαινόμαστε τώρα.
Κολοκοτρώνης Αλέξανδρος.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Δεν είναι η ίδια.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αναβολή για μία εβδομάδα.
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Συγνώμη, είναι εδώ από το Τοπικό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, ναι ωραία. Πείτε κύριε Κολοκοτρώνη.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ότι είπε ο κύριος Τσιγαρίδας. Μία εβδομάδα αναβολή, να πάει στο Διοικητικό Συμβούλιο, ότι λέει και ο Δήμαρχος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι ή όχι η καταγγελία κύριε Κολοκοτρώνη. Ναι ή όχι στην καταγγελία.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αυτό που είπε ο κύριος Τσιγαρίδας και ο κύριος Δήμαρχος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι διαφορετικό κύριε Κολοκοτρώνη. Ναι ή όχι στην καταγγελία.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αυτό ψηφίζω. Δεν υπάρχει ναι ή όχι, αυτό ψηφίζω.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Αυτό που είπα και εγώ εννοεί.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν εννοεί κάτι. Δεν εννοώ, αυτή τη στιγμή δεν ψηφίζουμε (…)
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Είπα, ότι είπε ο κύριος Τσιγαρίδας και ο κύριος Δήμαρχος. Αναβολή για μια βδομάδα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι διαφορετικό αγαπημένε μου φίλε. Είναι διαφορετικό.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Δεν υπάρχει ναι ή όχι, δεν υπάρχει ναι ή όχι. Αναβολή μία εβδομάδα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κολοκοτρώνη, είναι διαφορετικό αυτό που είπε ο Δήμαρχος και διαφορετικό αυτό που είπε ο κύριος Τσιγαρίδας. Διαλέξτε ένα από τα δύο.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αναβολή μια εβδομάδα είπα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλη πρόταση. Ο κύριος Κόλλιας έχει αποχωρήσει.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Πρόεδρε συγνώμη, συγνώμη. Είστε λάθος επί της διαδικασίας όμως. Είστε λάθος, διότι ο Δήμαρχος ζήτησε να… από τον κύριο Σπυρίδη να δεσμευτεί για το αν θα αποχωρήσει ή όχι. Αυτό ζήτησε. Συγνώμη, κύριος Σπυρίδης, αφήστε με να σας εξηγήσω γιατί είναι λάθος επί της διαδικασίας. Ο Δήμαρχος μας πρότεινε να… ή να καταγγείλουμε τη σύμβαση ή ο κύριος Σπυρίδης να αποσύρει την σύμβαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η πρόταση που έκανε εδώ πέρα ο Δήμαρχος…
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Συγνώμη, σε αυτό συμφώνησε και ο κύριος Σωφρόνης και ο κύριος Τσιγαρίδας, νομίζω και η κυρία Γαλανοπούλου…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουν ψηφίσει 20 άτομα Ακριβή μου. Έχουν ψηφίσει 20 άτομα.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Ναι, αλλά είναι λάθος επί της διαδικασίας όμως, διότι μας μπερδέψατε και διότι ο Δήμαρχος…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε τι πράγμα σας μπέρδεψα;
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Ξεκαθαρίζω σε τι. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κύριο Σπυρίδη, είτε να αποσύρει το ότι είναι αορίστου αυτή η σύμβαση ή να την καταγγείλουμε. Ο κύριος Σπυρίδης δεν μπορεί μόνος του εδώ σήμερα να μας δώσει μία τέτοια απάντηση. Οπότε θα πρέπει να επανέλθει …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρώτη το είπα αυτό.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Δυο λεπτά. Πότε το είπε; Μα το προβλέπει…
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Άλλο είπε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρώτη το είπα, είπα. Πρώτη το είπα.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Πρόεδρε, άλλο είπε ο Δήμαρχος.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Το προβλέπει ο κανονισμός και τα καταστατικά Πρόεδρε όλων των συλλόγων. Δεν μπορεί ένας Πρόεδρος μόνος του να δεσμευτεί σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο 27 ατόμων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Καρούμπαλη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διευκρίνιση.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Και σε αυτό συμφώνησε και ο κύριος Σωφρόνης. Ναι, αλλά απλά τότε ο Δήμαρχος να μη μας κάνει, να μη μας κάνει επεξηγήσεις ο Δήμαρχος. Να λέτε εσείς Πρόεδρε την πρόταση. Ο Δήμαρχος έκανε μια άλλη εξήγηση την οποία δεν την στηρίζει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η πρόταση ήτανε σαφής. Την είπα. Την είπα την πρόταση, ήτανε σαφής. Είπα…
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Εγώ λοιπόν… ωραία, θα ήθελα λοιπόν να αλλάξω την ψήφο μου και να τη θέσω ως εξής, να τη διευκρινίσω. Εγώ λοιπόν καταγγέλλω τη σύμβαση, ψηφίζω ναι να καταγγελθεί μόνο αν ο κύριος Σπυρίδης και το Διοικητικό του Συμβούλιο θεωρούν ότι δεν πρέπει να αποσύρουν το ότι είναι αορίστου η σύμβαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω ότι αυτό που είπα ότι ψηφίζαμε ήτανε ξεκάθαρο. Όμως πριν αποφασίσω… μη μιλήσετε κυρία Καρούμπαλη να ολοκληρώσω. Πριν πω αυτό είπα, ότι ο κύριος Σπυρίδης ρωτήθηκε μπροστά σας, γύρισα την κάμερα και ρώτησα. Κύριε Σπυρίδη αποδέχεστε να το πάτε στο συμβούλιο; Μου είπε ναι και έβαλε δέκα όρους. Οπότε η πρόταση ξεκαθαρίστηκε και είπα, ότι ψηφίζουμε για την καταγγελία ή όχι. Αν ο κύριος Σπυρίδης ερχότανε σήμερα και έλεγε, ναι θα πάω εισηγητικό το οποίο θα είναι θετικό και τελειώνουμε εκεί και τελειώνουμε εκεί…
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Μα το είπε αυτό.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Ωραία. Πρόεδρε εγώ διευκρινίζω λοιπόν …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κουφή δεν είμαι κύριε Σωφρόνη.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Εγώ διευκρινίζω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μου είπε όμως ότι θα πρέπει αντίστοιχα την ίδια στιγμή
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Ωραία, αν μου επιτρέπετε εγώ λοιπόν διευκρινίζω ότι ναι, ψηφίζω ναι να καταγγελθεί η σύμβαση, αν ο ΚΟΥΡΟΣ, ο ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ θεωρεί ότι είναι αορίστου η δική του σύμβαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: Και χωρίς όρους από τον ΚΟΥΡΟ. Δεν υπάρχουν όροι οικονομικοί για να τους θέσει ο ΚΟΥΡΟΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ίδιο λέμε κυρία Καρούμπαλη. Κυρία Γαλανοπούλου.
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Υπέρ της καταγγελίας της σύμβασης.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Λέτε την καταγγέλλετε τώρα, πει δεν πει ο ΚΟΥΡΟΣ. Είναι διαφορετική η πρόταση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μακάρι να έρθει αύριο το πρωί ο ΚΟΥΡΟΣ ή μεθαύριο και να μου πει κύριε Σωφρόνη ότι κάνω λύση της σύμβασης μόνος μου.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Πρόεδρε, επειδή ψηφίζουμε τώρα, η πρότασή σας είναι καταγγελία της σύμβασης χωρίς δεύτερη κουβέντα τώρα. Σωστά; Για να καταλάβω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το έχω πει, καταγγελία της σύμβασης, το έχω πει.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Τέλος, χωρίς προϋποθέσεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χωρίς προϋποθέσεις καταγγελία της σύμβασης.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ωραία. Σε αυτό ψηφίζετε. Η κυρία Καρούμπαλη ψήφισε κάτι άλλο. Αυτά έχω να πω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Κετέογλου.
ΚΕΤΕΟΓΛΟΥ: Όχι, όχι. Ακούστηκα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι βεβαίως κυρία Κετέογλου ακουστήκατε.
Η πρόταση ήτανε σαφής.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Και ο κύριος Τσαλικίδης ψηφίζει κυρία Πρόεδρε.
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Είμαι και εγώ εδώ ε;
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Και ο κύριος Τσαλικίδης ψηφίζει κυρία Πρόεδρε.
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, είμαι και εγώ εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ορίστε;
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Και ο κύριος Τσαλικίδης ψηφίζει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δημοτικό ακίνητο ανήκει στην κοινότητα Αναβύσσου. Η σύμβαση έχει γίνει με την κοινότητα Αναβύσσου. Από κει και πέρα αν μιλάγαμε για το γήπεδο που έχει ο Πρωτέας, πολύ ευχαρίστως να συμμετείχατε στην ψηφοφορία και εσείς κύριε Τσαλικίδη.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι Πρόεδρε, μισό λεπτό. Η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ…
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: Δηλαδή αφορά ένα σύλλογο που είναι Παλαιάς Φώκαιας – Αναβύσσου – Σαρωνίδος.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Είναι σωματείο Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας – Σαρωνίδας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και αυτό τι σημαίνει δηλαδή. Ότι ο κύριος Γαλάνης θα πρέπει να έχει διπλή ψήφο επειδή είναι από τη Σαρωνίδα; Τι λέτε τώρα;
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Ειδικό σωματείο Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας – Σαρωνίδας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το γήπεδο, ο σύλλογος μπορεί να είναι οποιουδήποτε και να έχει μέσα και τα Καλύβια και την Ανάβυσσο και τον Κουβαρά και το Κορωπί και την Βούλα. Το γήπεδο ανήκει στη δημοτική κοινότητα Αναβύσσου, εκεί άνηκε, από κει πάρθηκε η απόφαση, αυτή ψηφίζουμε. Συγνώμη κιόλας δηλαδή.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Δεν είναι έτσι που το λέτε κυρία Πρόεδρε. (…) Τσαλικίδης.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Πολύ δημοκρατικά πράγματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 14.
ΗΛΙΑΣ: Είναι όπως το λέει η Πρόεδρος, έτσι είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε 12 και 10; 12 και 10.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Όχι, ούτε 12 και 10 δεν είναι. Είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Η κυρία Καρούμπαλη σας είπε άλλο. Εσείς τη βάλατε στο ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα είπε ναι στην καταγγελία.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάμε παρακάτω Πρόεδρε. Πάμε παρακάτω Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όπως και να έχει και δύο ψήφοι να διαφοροποιούνται… πάμε παρακάτω, έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης, εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να προβεί σε όποια ενέργεια…
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Θα παρακαλέσω πολύ να έχω την απόφαση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την απόφαση ναι.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Στην αποβολή δηλαδή του ΚΟΥΡΟΥ από το Δημοτικό ακίνητο. Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Σωφρόνη, δηλαδή έλεος σήμερα, έλεος.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι αυτά τα πολιτικάντικα Γιώργο. Αυτά τα πολιτικάντικα όχι Γιώργο. Δεν σε τιμούνε.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Όχι κυρία Πρόεδρε.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σε τιμούν Γιώργος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω ότι ήσασταν ξεκάθαρος το τι θέλετε να μεταφράσετε. Νομίζω η πρόταση που έγινε ήταν σαφής. Καταγγελία της σύμβασης, καμία αποβολή του ΚΟΥΡΟΥ, παραχωρητήριο κάθε χρόνο. Έλεος δηλαδή, έλεος. Κύριε Σωφρόνη εντάξει, πήρατε τόσο ψήφους στην Ανάβυσσο, δικαιολογήστε τους αλλά μέχρι εκεί.
2ο θέμα ημερήσιας διάταξης.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Καθαρίζω τη θέση μου με την Καρούμπαλη. Και εγώ το ίδιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχει τελειώσει η ψηφοφορία.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Έχετε μπερδέψει τον κόσμο επίτηδες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η ψηφοφορία έχει τελειώσει.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Έχετε μπερδέψει τον κόσμο επίτηδες. Επίτηδες. Λυπάμαι πολύ πραγματικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έλεος κύριε Τσιγαρίδα, εντάξει.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Ε, όχι και σε μένα έλεος κυρία Ράπτη. Όχι και σε εμένα έλεος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δείτε, σας παρακαλώ πολύ δείτε αύριο το βίντεο και δείτε ότι ήτανε ξεκάθαρη η απόφαση το τι είπα ότι ψηφίζουμε και μετά ελάτε να μου πείτε.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Άλλη πρόταση έφερε ο Δήμαρχος, άλλη φέρατε εσείς. Κρίμα. Δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: … μη καταληπτή ομιλία…
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Την άλλαξε την ψήφο του ο άνθρωπος.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ: Μία μεγάλη ευκαιρία δόθηκε σήμερα και το χάσατε το τρένο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έλεος.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: (….) αν είναι δυνατόν τώρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έλεος.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Βεβαίως έλεος. Δηλαδή γράψατε αυθαίρετα.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απολαύστε τον εσείς που τον στηρίζετε, απολαύστε τον. Μπράβο σας.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Όταν γίνονται τέτοιες αυθαιρεσίες …
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απολαύστε τον.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιες αυθαιρεσίες κύριε Σπυρίδη; Ποια άλλη αυθαιρεσία;
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απολαύστε τον κυρίες και κύριοι, απολαύστε τον. Εσείς που τον στηρίζετε.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: …μη καταληπτή ομιλία…
Αυτό ακριβώς είναι, δέκα άτομα και ζούμε τώρα και αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αύριο το πρωί αλλάζω την ψήφο μου και λέω ότι ψηφίζω όχι.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δηλαδή πώς είναι δυνατόν; Εσείς θα αποφασίσετε για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο;
ΖΕΚΑΚΟΣ: Επόμενο θέμα, επόμενο θέμα.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Αυτή είναι η δημοκρατία; Αυτή είναι η δημοκρατία σας;
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επόμενο θέμα Πρόεδρε. Επόμενο θέμα.
ΖΕΚΑΚΟΣ: Επόμενο θέμα.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Αυτή λέτε δημοκρατία; Θα πρέπει να ντρέπεστε με τέτοια δημοκρατία. (…) το καταλάβατε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ντρέπομαι καθόλου.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Γράψατε ψήφους που δεν υπήρχανε.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δείχνει το ποιόν του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς ως (…)
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Καθόλου δεν πρέπει να ντρέπομαι. Εγώ είμαι περήφανος γιατί προσφέρω 15 χρόνια στον ΚΟΥΡΟ.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καμαρώστε τον, καμαρώσετε τον.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην μου χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι. Μην χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Εσείς δεν ξέρετε πού είναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ να αποχωρήσετε (….)
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καμαρώστε τον κύριε Σωφρόνη.
ΣΠΥΡΙΔΗΣ: Δεν ξέρετε πού είναι ο ΚΟΥΡΟΣ. (…) και πρέπει να ντρέπεστε.
ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ: (…) στον κύριο Σπυρίδη. Δεν μπορεί να χτυπάει το γραφείο της Προέδρου ο κύριος Σπυρίδης. Είναι ντροπή. Δεν μπορεί να χτυπάει το χέρι ο κύριος Σπυρίδης, δεν είμαστε καφενείο.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Λοιπόν, αυτός είναι ο Σπυρίδης, τον είδατε; Να χτυπάει το χέρι και να μη σέβεται κανέναν.
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις ξεσκεπάστηκε ο κύριος Σπυρίδης.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε έχουμε και σπικάζ στο Δημοτικό Συμβούλιο; Αυτό δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ντροπή και αποχωρώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν περίμενα κάτι άλλο κύριε Σωφρόνη. Περνάμε στο δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ: Διότι το Δημοτικό Συμβούλιο το καταλήξατε ως ντροπή. Γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο και καλή σπικάζ ο κύριος Πουλόπουλος; Κάνουμε πλάκα; Είναι Δημοτικό Συμβούλιο αυτό;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πού είναι το σπικάζ του κυρίου Πουλόπουλου; Σπικάζ κάνετε εσείς όλο το βράδυ και προσπαθείτε να μου πείτε τι; Ελάτε κύριε Σωφρόνη τώρα.

 

Categories