Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο Λαγός

Διεκόπη η δίκη – Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών

Απορρίφθηκε η αίτηση που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής.

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας» ανέφερε το δικαστήριο.

Μετά από τρεις ώρες διάσκεψη η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφαση της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για να επιστρέψει η σύνθεση με πρόεδρο τη Μαρία Λεπενιώτη. Κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί.

Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Τι είχε προηγηθεί

Με νέα σύνθεση ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, απόρροια του αιτήματος εξαίρεσης που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, ωστόσο διεκόπη εκ νέου αφού η πρόεδρος της νέας αυτής σύνθεσης δήλωσε κώλυμα.

Λίγο μετά τις 14.30, ανέβηκε στην έδρα του Εφετείου νέα σύνθεση προκειμένου να δικάσει το αίτημα εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού. Μοναδικό πρόσωπο που παρέμεινε στη θέση του από την αρχική σύνθεση ήταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Η νέα πρόεδρος, Μαρία Βετούλα – Σιμιτζή, ωστόσο, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Απόρριψη είχε προτείνει η Εισαγγελέας

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν έναν τους στέλνουμε στα σπίτια τους».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο ενθουσιασμός του μετριάστηκε, καθώς η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμο και αόριστο το αίτημά του. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Categories