Κανένα ελαφρυντικό για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Γιώτα Τέσση, Στράτος Ιωακείμ

Η απόφαση θα καθορίσει την επόμενη φάση της διαδικασίας, εκείνη της απόδοσης ποινών και το πόσο υψηλές θα είναι αυτές.

To Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να αποφασίσει για το πλέον σημαντικό ζήτημα. Την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες, στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Το πλαίσιο των ποινών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι 5-15 έτη, ενώ για ένταξη σε αυτήν είναι 5-10 έτη. Οι ποινές, αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, μειώνονται σε 1-6 έτη για τα μέλη και σε 2-8 έτη για τους διευθυντές.

10:38
Χωρίς ελαφρυντικά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Μετά τη μη αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού στην ηγεσία που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς) οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η έδρα αποφάσισε να αναγνωρίσει τα εξής ελαφρυντικά:

Της μετεφηβικής ηλικίας στους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης

Της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς στους: Δήμου, Σκάλκο, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα

Της ειλικρινούς μεταμέλειας στον: Μίχο

Του πρότερου σύννομου βίου: στον Αρβανίτη
10:30
Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Λαγό

Λαγός: Θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης ολόκληρου του δικαστηρίου επειδή υπάρχει καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας, καθώς και άμεση και έμμεση παρέμβαση από τον πρωθυπουργό της χώρας, οι οποίοι σας πίεσαν, και θα εισφέρω στοιχεία ως προς αυτά.

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξειδικεύσετε τα στοιχεία;
Λαγός: Θα τα εξειδικεύσει ο συνήγορός μου
Πρόεδρος: Εδώ είναι ο συνήγορός
Λαγός: Θα διορίσω νέον, τον κύριο Κωνσταντίνο Πλεύρη
Πρόεδρος: Σε μισή ώρα να είναι εδώ

Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο Κ. Πλεύρης και να εξειδικεύσει τα στοιχεία. Ο Λαγός διευκρίνισε ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και όχι άλλους συγκατηγορουμένους του.

10:23
Στη δικαστική αίθουσα ο Λαγός
Ο Γιάννης Λαγός που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μπήκε στην αιθουσα στις 10:22 και κάθισε πίσω από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

10:20
Στο ακροατήριο η Μάγδα Φύσσα Διαβαστε τη συνέχεια ΕΔΩ

efsyn.gr

Categories