Παραιτήθηκε κορυφαίος πρωθυπουργικός σύμβουλος, φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη -Προάγγελος ανασχηματισμού;

Την παραίτησή του υπέβαλε ο προϊστάμενος του Ιδιαίτερου Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρηματία -φίλο του Άδωνη Γεωργιάδη, γεγονός το οποίο πολλοί συνδέουν με τον επικείμενο ανασχηματισμό, που δεν αποκλείει στη σημερινή του συνέντευξη ο Κ. Μητσοτάκης. Κι αυτό γιατί φημολογείται ότι μετά το «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων του, θα είναι από τα «θύματα» του ανασχηματισμού.

Ποιος είναι ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

Τα τελευταία 23 χρόνια ο κ. Ανδρικόπουλος εργάστηκε σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έως σήμερα ήταν διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Cola Hellas ΑΕ, μέτοχος και αντιπρόεδρος του online supermarket, caremarket.gr καθώς και μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του GFG Bakery, της αλυσίδας ελληνικών φούρνων που δημιουργήθηκαν πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ.

Από το 1996, όταν ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του, έχει εργαστεί σε κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Σημαντικοί σταθμοί της πορείας του, η εργασία του στην DIΑGEO Plc, στην οποία διετέλεσε CFO για τις Ευρωπαϊκές Αγορές και μέλος της ηγετικής ομάδας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Eίναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά Executive Trainings στο Harvard Business School και στο INSEAD πάνω σε οικονομικά θέματα.

aftodioikisi.gr

 

Categories