Σκάνδαλο Novartis: Βραβεύθηκαν στις Βρυξέλλες οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Μίλησαν για τις επιθέσεις που δέχθηκαν (video)

Υπενθυμίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στραφεί εναντίον της Novartis, παρά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μαμούθ με το αμερικανικό δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων, με τα 310 εκατ. από αυτά να αφορούν τις πρακτικές της εταιρείας στην Ελλάδα…

Μπορεί στην Ελλάδα να χαρακτηρίζονται «σκευωροί» από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου, όμως στις Βρυξέλλες βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου βραβείου για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση».

Ο λόγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες για το σκάνδαλο της Novartis, Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμο Σαράφη, οι οποίοι βραβεύθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στην οποία παρενέβησαν και έλληνες δημοσιογράφοι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής μεταδόθηκαν βίντεο με δηλώσεις των δύο μαρτύρων.

Για πρώτη φορά οι μάρτυρες, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους, περιέγραψαν τις περιπέτειες των ιδίων και των οικογενειών τους στην χώρα μας, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Μίλησαν με παραποιημένη, βέβαια, τη φωνή τους και χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους, για τις επιθέσεις που έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από πολιτικούς, ΜΜΕ κλπ.

Η δήλωση του Μάξιμου Σαράφη: Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

altsantiri.gr

Categories