ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣ – Απαντήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣ – Σαρωνίδα 15/10/2020

Προς απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στη συζήτηση που διεξήχθη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των κ.κ. Σωφρόνη Γεωργίου, Τσιγαρίδα Χρήστου και Σπυρίδη Γεωργίου και αφορούν τον Όμιλό μας θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι οι ανάγκες στέγασης των τμημάτων μας – τα οποία απαρτίζονται από 210 αθλητές–είναι υπαρκτές και χρήζουν επιτακτικής επίλυσης. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολιτευσης να μην εθελοτυφλούν και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις νοοτροπίες ιδιοκτησιακής αντιμετώπισης των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου από τους προέδρους των όμορων Σωματείων μεριμνώντας, ως οφείλουν άλλωστε ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας, για τη διάθεση χρόνου εκγύμνασης λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου μας, χωρίς άβατα και αποκλεισμούς.

Στα πλαίσια αυτά αναφερόμαστε ειδικά και στον πρώην δήμαρχο και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Σωφρόνη, ο οποίος άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζει θέσεις και απόψεις όμορων Σωματείων υποτιμώντας (;) τη δύναμη των μελών του Ομίλου μας. Του προτείνουμε λοιπόν, να ενημερωθεί ως προς το δυναμικό και τα αιτήματα του Ομίλου και αντί να «παίζει» με τις λέξεις να τηρεί πιο διακριτική στάση στο μέλλον κάνοντας σαφείς και υλοποιήσιμες προτάσεις προκειμένου επιτέλους να είναι χρήσιμος συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων και να μην αποτελεί μέρος αυτών. Στην περίπτωση που οι προτάσεις του είναι σαφείς και υλοποιήσιμες ο Όμιλός μας έχει όλη την καλή διάθεση να τις αξιοποιήσει και να αναγνωρίσει τη χρησιμότητά τους.

Αναφορικά με την πρόταση του κ. Σπυρίδη για ενσωμάτωση των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης του Ομίλου μας, στην ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, αυτή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους καθώς η φιλοσοφία μας αναφορικά με τη μέθοδο που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και η εν γένει αντιμετώπιση του θέματος της ανάπτυξης φυτωρίου αθλητών μέσω των Ακαδημιών,θεωρούμε ότι απέχει σημαντικά από την πρακτική άλλων σωματείων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλός μας έχει επενδύσει στους μικρούς αθλητές μέσω της ταυτόχρονης παρουσίας περισσοτέρων του ενός προπονητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης, την τακτική επαφή των εφόρων καλαθοσφαίρισης και του υπεύθυνου των Ακαδημιών μας με τους γονείς και την ενασχόληση της Διοίκησης αποκλειστικά με το διοικητικό έργο που της αναλογεί.

Βασικός στόχος είναι η συνεργασία γονέων, προπονητών και αθλητών με σκοπό την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών και την υγιή κοινωνικοποίησή τους.

Αυτή την προσπάθεια την έχουν εκτιμήσει όλοι οι δημότες και όχι μόνο οι κάτοικοι της Σαρωνίδας, με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση οι εγγεγραμμένοι αθλητές των Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης να υπερβαίνουν τους εβδομήντα (70).

Ως εκ τούτου η αναφορά του κ. Σπυρίδη σε «δεκαπέντε παιδάκια» είναι τουλάχιστον γραφική και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε.

Για το ΔΣ
Δημήτρης Βόγγολης
Πρόεδρος ΝΟΣ

Categories