ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ:

Σχολεία ένα μήνα τώρα ελλιπή! Προσλήψεις 3μηνες του κλάδου μας ντροπή! Κενά σχολείων αφανή !

Το Υπουργείο την Παρασκευή προχώρησε στις προσλήψεις 3μηνων συμβάσεων εκπαιδευτικών βασισμένο σε λογιστικά κι όχι μορφωτικά οφέλη για να καλύψει τις άδειες που προέκυψαν από ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο και με τις προσλήψεις αυτές ομολογεί δημόσια ότι εκατοντάδες τάξεις πανελλαδικά δεν είχαν τα αυτονόητα: εκπαιδευτικό τάξης από την αρχή της σχ. χρονιάς, ολοήμερο σχολείο, όλες τις ώρες ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης , ειδικής αγωγής ή τμήματος υποδοχής για όσα παιδιά τον χρειάζονται. Χιλιάδες ώρες μαθημάτων χαμένες, σχολεία και οικογένειες σε πρόθυρα νευρικής κρίσης και η Υπουργός δε ντρέπεται και μας λέει ότι οι καταλήψεις των μαθητών οδηγούν σε «χάσιμο» μαθημάτων.

Το Υπουργείο καταδικάζει τους μαθητές σε συνεχή εναλλαγή προσώπων χωρίς να απαντά αν οι ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου επιστρέψουν σε ένα τρίμηνο – και ποιος θα πάρει την ευθύνη γι΄αυτό;; Πώς άλλωστε θα επιστρέψουν αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε εμβόλιο, ούτε φαρμακευτική αγωγή έχει ολοκληρωθεί για τον COVID 19.

Το Υπουργείο μετά τη χρόνια αναπλήρωση χιλιάδων εκπαιδευτικών εισάγει ως ο χειρότερος εμπνευστής και «εκτελεστής» εργοδότης τις 3μηνες συμβάσεις, εξευτελίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών, ελαχιστοποιεί το μισθό ( κόστος) , άδειες, αποζημίωση, αποκλείει τη πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας.

Το Υπουργείο στην Ανατολική Αττική και στο σύλλογό μας συγκεκριμένα ομολογεί αυτά που φωνάζουμε εδώ και 2 μήνες.

Το Υπουργείο «ξέχασε» εντελώς να στείλει ΠΕ 60 παράλληλης στήριξης. Στο 2ο Ν/Γ Αναβύσσου και άλλα σε άλλα Ν/Γ εκπαιδευτικοί, γονείς, και μαθητές θα συνεχίσουν να παλεύουν αβοήθητοι.

Η Διεύθυνση Αν. Αττικής στην πάγια και προσφιλή πλέον τακτική της εκτός του ότι δε ζητά όλα τα αναγκαία κενά για το σύνολο των αναγκών βλέπε Γ΄ Φάση προσλήψεων που ζήτησε και πήρε 1 δάσκαλο για την Α΄ Ανατολικής Αττικής !!!

Η Διεύθυνση Αν. Αττικής συνεχίζει να αποκρύπτει κενά.

Όπως απέκρυψε σε προηγούμενη φάση κενά ολοημέρων σε πολλά Δ.Σ. και παράλληλης στα νηπιαγωγεία μας ( 2ο Ν/Γ Αναβύσσου, 4ο Ν/Γ Καλυβίων & 4ο Ν/Γ Λαυρίου)
Αποκρύπτει το κενό ΠΕ 70 στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου που αφορά εκπαιδευτικό τάξης
Αποκρύπτει το κενό ΠΕ6Ο στο 4ο Παιανίας για τη λειτουργία του 2ου ολοήμερου τμήματος του
Οι μισοί συνάδελφοι ΠΕ 70 που προσλήφθηκαν προχθές με 3μηνες συμβάσεις στην Α΄ Ανατολικής Αττικής είναι για να καλύψουν κενά -ευπαθών ομάδων- τάξεων του συλλόγου μας που βασανίζονται από την αρχή της χρονιάς. Βλέπε: 1Ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου ( 4 κενά) , 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, Δ.Σ. Κιτσίου, 1ο Δ.Σ. Κερατέας (2 κενά), 1ο & 2ο Δ.Σ. Παιανίας, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων, Δ.Σ Παλαιάς Φώκαιας

Αντίστοιχα πάλι τα περισσότερα κενά-προσλήψεις ΠΕ60 αφορούν τα 4 κενά που εμείς γνωρίζουμε για το σύλλογό μας 1ο Ν/Γ Αναβύσσου, Ν/Γ Αγ. Μαρίνας , 2Ο Ν/Γ Λαυρίου, 4ο Ν/Γ Παιανίας.

Η κατάσταση πάλι θα είναι έκρυθμη αν συνάδελφοι- και με το δίκιο τους- δεν αναλάβουν υπηρεσία είτε αν προκύψουν νέα κενά.

Ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ακάλυπτα δεκάδες κενά παράλληλης στήριξης, 5 ΤΕ και ολοήμερα σχολεία, ώρες ειδικοτήτων.

Τραγέλαφος και απελπισία στα σχολεία δημιουργείται για την κάλυψη κενών που αρχικά χαρακτηρίζονται COVID και μετά μετατρέπονται σε κανονικά!!! Σε πολλές από τις περιπτώσεις που είχαμε εγκυμονούσες αναπληρώτριες η διεύθυνση αρνούνταν παρά τις πιέσεις του συλλόγου μας μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα να τις δηλώσει ως κανονικά κενά για την Γ ΄φάση προσλήψεων. Τώρα που η άδεια τους μετατράπηκε σε αναρρωτική γιατί μπήκαν σε άδεια κύησης αρνείται να τα καλύψει ξανά ως κενά COVID. «Αναμένει» όπως μας ενημέρωσε στην τελευταία παρέμβαση του συλλόγου την Πέμπτη 15/10 αν και πότε θα προκύψουν επιστροφές από άδειες μόνιμων συναδέλφων είτε -πολύ χειρότερα- επιδίδεται σε μία προσπάθεια νέων περικοπών μετακινώντας μονοπρόσωπα συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες.

Ενημερωθήκαμε ότι έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση να μετακινήσει αυθαίρετα αναπληρωτές που έχουν τοποθετηθεί για ολοήμερα για να καλύψουν κενά δασκάλων τάξης διαλύοντας τη λειτουργία των σχολείων που έχουν συμπληρωθεί.

Προσπαθεί ο διευθυντής εκπαίδευσης και ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων -που έχει την ευθύνη δήλωσης κενών- να εφαρμόσουν στη χειρότερη μορφή της τη λογιστική κάλυψη των κενών αδιαφορώντας και καταπατώντας κάθε παιδαγωγική αρχή και λογική στη σύνταξη των προγραμμάτων προκειμένου να επιβάλλουν τη λειτουργία των σχολείων με τις λιγότερες δυνατές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αυτή η κατάσταση είναι καταστροφική για τη λειτουργία των σχολείων για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και οδηγεί στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ωραρίων των εκπαιδευτικών και σε σκηνές καθημερινής τρέλας στα σχολεία.

Categories