ΟΧΙ και της Κοινότητας Αναβύσσου στην κατάθεση Τεχνικού Προγράμματος – Έλεγχος των φρεατίων για εντοπισμό πρόσμιξης με λύματα

ΚΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 23 10 20 – Συζήτηση και απόφαση για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος της Κοινότητας Αναβύσσου για το έτος 2021 – Γνωμοδότηση σχετικά με το πρόβλημα των φρεατίων στην Κοινότητα Αναβύσσου.

Και δεύτερη απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου, αυτή της Αναβύσσου, για την ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ με σκοπό την διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του ρόλου των Κοινοτήτων οι οποίες στερούνται Αρμοδιοτήτων. Η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναβύσσου, έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρόμοια απόφαση της Κοινότητας Π.Φώκαιας.

Η εισήγηση για την μη κατάθεση τεχνικού προγράμματος έγινε από την Πρόεδρο Όλγα Κετέογλου λαμβάνοντας τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης  ( Κετέογλου, Ζουμπουρλής,  Καστρίτσης, Χατζημιχαηλίδου) ενώ υπερ της κατάθεσης του τεχνικού προγράμματος , με τη λογική να δοθεί ακόμα μία ευκαιρία στο Δήμο, ψήφισαν : Γαλάνη Ελένη, Χατζηκυριάκου Κωνσταντίνα (Μείζων μειοψηφία) και Μιχαηλίδου Σοφία (Ελάσσων Μειοψηφία).
Κατά την συζήτηση του θέματος , παρακολούθησαν και έκαναν παρεμβάσεις εξερχόμενοι εναλλάξ της αίθουσας -προκειμένου να διατηρηθεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 9 – ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Πατσιαούρας και ο Δημοτικός σύμβουλος Σάββας Ακούσογλου (αποχώρησε μετά την συζήτηση του 1ου θέματος)


Σημαντική η 2ηαπόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα συμφώνησε πως πρέπει να δοθεί επι τέλους ένα τέλος στο φαινόμενο της δυσοσμίας των φρεατίων ύδρευσης λόγω πρόσμιξης λυμάτων.

Πρός τούτο απόφάσισε να εισηγηθεί στο Δήμο την σύναψη σύμβασης με εξωτερικό συνεργείο το οποίο θα διενεργήσει ελέγχους σε όλα τα φρεάτια της Αναβύσσου χρησιμοποιώντας μεθόδους εντοπισμού λυμάτων (ρομποτικές κάμερες και ειδικό υγρό), κάτι στο οποίο υποστήριξε και ο παρευρισκόμενος στη συζήτηση Αντιδήμαρχος Ηλ. Πατσιαούρας που διαβεβαίωσε πως υπάρχει η σχετική έγκριση δαπάνης από την Διοίκηση του Δήμου και άμεσα θα ξεκινήσει ο έλεγχος.

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/4423832884357932

Categories