Κοινοτικό Συμβούλιο Καλυβίων: Αποχή από την σημερινή συνεδρίαση για το Τεχνικό πρόγραμμα σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τις μη αρμοδιότητες

Αποχή της δημοτικής παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ , από την σημερινή συνεδρίαση της 26/10/20 για το Τεχνικό πρόγραμμα  και κοινοποίηση επιστολης διαμαρτυρίας για τις συνεχείς συνεδριάσεις διά περιφοράς και τις μη αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε , Αξιότιμοι κ.κ συνάδελφοι ,

Μετά λύπης διαπιστώνουμε, 422 ημέρες μετά την υποτιθέμενη «επιστροφή μας στην κανονικότητα» ότι καμία κανονικότητα και εξέλιξη δεν έχει έρθει στον Δήμο μας και επί συγκεκριμένου στην Κοινότητα μας .

Αντιθέτως θα μπορούσε κανείς να πει ότι 1 χρόνο μετά η Κοινότητα δεν έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο προς όφελος των δημοτών και κατοίκων της περιοχής ευθύνης μας . Φανταζόμαστε ότι κανείς από εμάς δεν νιώθει ότι έχει παράξει «έργο» επειδή μετακίνησε 6-8 κάδους απορριμάτων (τόσες είναι οι αποφάσεις μας (σε πολλές περιπτώσεις δεν υλοποιήθηκε για διαφόρους λόγους ούτε και αυτό ) , κανείς από εμάς δεν νιώθει ότι έχει παράξει «έργο» επειδή έδωσε 8-10 (τόσες είναι οι αποφάσεις μας) άδειες επιπλέον χρήσης τραπεζοκαθισμάτων λόγω covid19 , κανείς από εμάς δεν νιώθει ότι έχει παράξει «έργο» επειδή προχωρήσαμε σε 4-6 (τόσες είναι νοι αποφάσεις μας) ονοματοδοσίες δρόμων , χορήγηση 4-6 αδειών για παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων , 1 τοποθέτηση λωρίδων «σαμαράκια» , 1 ονομασία Γηπέδου και 3-4 πινακίδες .

Αν αυτά αποτελούσαν ζωτικής σημασίας «χρόνια προβλήματα» , αν αυτά αποτελούσαν τα μόνα προβλήματα της Κοινότητας μας(σε αυτό το χρονικό διάστημα) και τα επιλύσαμε τότε μάλλον θα πρέπει να έχουμε μετατρέψει την Κοινότητα μας σε 422 ημέρες σε Κοινότητα 5 αστέρων και μπορούμε να αλληλοσυγχαρούμε εαυτούς .

Η Κοινότητα έχει πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν έως και σήμερα άλυτα . Ενδεικτικά να σας υπενθυμίσουμε το από 4/10/19 αίτημα 250 πολιτών (συλλογή υπογραφών) αναφορικά με την ανυπαρξία συγκοινωνίας στον Δήμο μας – Κοινότητα . Η ζωή εξακολουθεί να φαίνεται πως σταματάει στον φωτεινό σηματοδότη του Μασούτη αλλά και εντός του ιστού της κεντρικής πλατείας οι ανάγκες των πολιτών δεν σταματούν σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τους δημότες . Πράγματι από εσάς κύριε Πρόεδρε μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έγινε μια ενημέρωση αναφορικά με τις κινήσεις σας και την προσπάθεια επικοινωνίας με την διοίκηση των Κτελ αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ήταν «άκαρπες» και σαφώς επειδή μιλάμε για έναν ιδιωτικό οργανισμό δεν περίμενε κανείς μας να βρείτε λύση με μία ιδιωτική εταιρία αλλά ο Δήμος ; Άλλωστε για του λόγου το αληθές και επισυνάπτουμε και σελίδα από το προεκλογικό σας πρόγραμμα μιλούσε για ανάπτυξη της Τοπικής Συγκοινωνίας . (συν.1)

Ανάπλαση πλατείας , ιστορία που την ακούμε χρόνια , 422 μέρες μετά και κανένα έργο προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έχει ξεκινήσει και δεν το βλέπουμε και στο άμεσο μέλλον .

Έχουμε να απαριθμήσουμε πολλά , παιδικές χαρές που ακόμη βρίσκονται σε προβληματική κατάσταση και άνευ πιστοποίησης για να μην αναφέρουμε ότι με απόφαση του συμβουλίου θα έπρεπε έως και σήμερα που μιλάμε να παραμένουν «σφραγισμένες» όπως όλοι μας αποφασίσαμε αλλά αντιθέτως είναι ανοιχτές στο κοινό αλλά …και στον κίνδυνο . Και πάλι Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε για να να αποδίδουμε τα του Καίσαρα τω Καίσαρι θα σας αναγνωρίσουμε ότι «τις σφραγίσατε» και παραβιάστηκαν αλλά λύση στο να μην είναι αυτό εφικτό είναι θέμα δικό σας και της διοίκησης .

Ασφαλώς μπορούμε να μιλάμε ατελείωτα και να μακραίνει ο κατάλογος αλλά η ουσία είναι ότι αγαπητές Κυρίες και Κύριοι ο ρόλος μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από διακοσμητικός και άνευ ουσίας .

Δεν είναι τίποτα περισσότερο όταν ασχολούμαστε μόνο με το «πέρα -δώθε» κάδων , δεν είναι τίποτα περισσότερο όταν αποφάσεις μας δεν έχουν υλοποιηθεί 1 χρόνο μετά (προστρέξτε στις αποφάσεις και δείτε μια προς μία ποιες έχουν υλοποιηθεί και ποιες όχι και αν κάποιες υλοποιήθηκαν μετά από πόσο χρονικό διάστημα έγιναν .

Και ερχόμαστε στο σημερινό θέμα ημερησίας διατάξεως το οποίο σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση αφορά Πρόταση Ένταξης Έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021 . Να συμμετάσχουμε σε ποια διαδικασία ; Να προτείνουμε έργα όπως προτείναμε όλοι μαζί και πέρσι και αγνοήτε η τύχη τους ; Να προτείνουμε απλά για να προτείνουμε για να πούμε ότι «δικαιολογήσαμε την καρέκλα μας και να κοροϊδεύουμε τους δημότες»; Το ίδιο θα συμβεί και με την κατάθεση προϋπολογισμού η οποία θα ακολουθήσει εντός των προσεχών ημερών . Να πετάμε γενικά και αόριστα νούμερα χιλιάδες ή και εκατομμύρια έτσι απλά για να δικαιολογήσουμε την ύπαρξή μας ; Πόσο μάλλον δε δια περιφοράς ! Σε ποιον εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να συμμετέχουμε κύριε Πρόεδρε όταν δεν ομιλούμε μεταξύ μας ; Να ανταλλάξουμε απόψεις , γνώσεις , ιδέες , όραμα ; Με συμβούλια Δια Περιφοράς όταν στα τελευταία συμβούλια μας πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ ; Ούτε καν τη στοιχειώδη διαδικασία της «απάντησης προς όλους» δεν πετύχαμε να έχουμε . Αποστείλατε θέμα ημερησίας διατάξεως να προτείνουμε έργα ένταξης και με όλο το σεβασμό λείπουν οι δικές σας προτάσεις ( θα προσπαθήσουμε μέσω του κληρονομικού χαρίσματος να υποθέσουμε τι σκέφτεστε).

Άραγε οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις 422 ημέρες μετά για Ανάδειξη Ρόλου Τοπικών Συμβουλίων ήταν αυτή ; (συν.2)

Και επειδή κάποιες απαντήσεις σας 422 ημέρες μετά είναι πλέον προβλέψιμες σας απαντούμε με το συν.3 αναφορικά με το ποιες ήταν οι Αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων πριν την δική σας διοίκηση για να αποφύγουμε συζητήσεις του τι αρμοδιότητες είχε δώσει ο Κος Σωφρόνης και σαφώς θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν .

Όλοι μας σε τουλάχιστον 90% ποσοστό αποτελούμε ένα συμβούλιο με νέους ηλικιακά ανθρώπους . Με Πανεπιστημιακή μόρφωση και με λαμπρή επαγγελματική πορεία . Με όρεξη και όραμα για δουλειά , και αντί να μας παρακαλεί η διοίκηση να μας δώσει επιπλέον αρμοδιότητες-δουλεία παρακαλούμε εμείς .

Τι φοβάται ο κος Δήμαρχος όταν κατέχει την πλειοψηφία των Τοπικών Συμβουλίων ; Ο φόβος μπορεί να εξακολουθεί να είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη του τόπου ;

ΟΧΙ

Τέλος σας γνωστοποιούμε δια της παρούσης ότι παρά τις προσπάθειες της νυν διοίκησης να υποβιβάσει τον ρόλο μας , την ευθύνη μας καθώς και την προσωπική μας υπόσταση εμείς δεσμευτήκαμε ως παράταξη ότι θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην πρόοδο του συνόλου της κοινότητας και των δημοτών και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε εφόσον και η διοίκηση σταματήσει να μας αντιμετωπίζει σαν «διακοσμητικούς και 2ης κατηγορίας συμβούλους» η καρέκλα για την καρέκλα χωρίς ουσία και σκοπό δεν μας αντιπροσωπεύει .

Κατά συνέπεια σήμερα 26/10/20 η παράταξη μας σύσσωμη θα απέχει εις ένδειξη Διαμαρτυρίας .

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ.

Μετά Τιμής,

Κολαξής Γεράσιμος – Ζουγανέλης Νικόλαος – Γιαννακού Ευγενία – Κοντού Μαρία (Παρατάξη Σαρωνικός Αύριο)

συνημενο 1

Αρμοδιότητες Πρόεδροι Δημοτικής Κοινότητας2014 (3)

 

 

Categories