Επιστολή από συμβασιούχο της Πολιτικής Προστασίας για την μη ανανέωση της σύμβασης από τον Δήμο Σαρωνικού.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή του συμβασιούχου στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Δήμου Σαρωνικού, Δημήτρη Στουραίτη του οποίου δεν ανανεώθηκε η Σύμβαση (σε αυτόν και σε άλλους) που θα μπορούσε να γίνει λόγω υπαγωγής του Δήμου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης διότι -όπως ισχυρίζεται -του ανακοινώθηκε από τον Δήμο, ότι υπάρχει Οικονομική Αδυναμία!!

Το ζήτημα ανέδειξε και ο Γιώργος Σωφρόνης, προσκεκλημένος στη χθεσινή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ο οποίος τονίζοντας την άστοχη ενέργεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ζήτησε να επανεξετάσει ο Δήμος αυτή την απόφαση (δείτε το 12οmin στο video που ακολουθεί)

Από το Δήμο Σαρωνικού μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη Ανακοίνωση για την εξέλιξη του θέματος για την οποία ευελπιστούμε να είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ γενικότερα θα πρέπει να λειτουργεί σε ΕΤΗΣΙΑ βάση και όχι μόνο για τους θερινούς μήνες και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν ΟΛΟΙ και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπάρξουν λύσεις  από τους Αρμόδιους Φορείς.

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/379108279951731

Η ανάρτηση στα social media του Δημήτρη Στουραίτη

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Αντώνης Γκίνης του δήμου Σαρωνικού για τον αγώνα, την εμπιστοσύνη που έδειξε για όλους εμάς και στάθηκε αρωγός σε όλη την προσπάθεια που έγινε και απέδωσε τελικά καρπούς. Θέλω να δώσω εν συνέχεια συγχαρητήρια σε όλους εμάς για την εκλογή του δημάρχου μας που στάθηκε τελικά τοίχος σε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τους προηγούμενους μήνες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Ο Δήμος μας έχει κηρυχθεί για τους επόμενους 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στην Ανάβυσσο ) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, βάσει του νόμου και προς κάλυψη των αναγκών του δήμου, να γίνουν ανανεώσεις συμβάσεων του προσωπικού της Πολιτικής Προςτασίας.
Μετά από συζήτηση και ενημέρωση που είχαμε πριν από μέρες, μας υποσχέθηκαν πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όπως ορίζει ο νόμος (3485/2007). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς να αρνηθούμε άλλες επαγγελματικές προτάσεις, ενώ άλλοι εργάζονταν «ανιδιοτελώς» περιμένοντας να προσληφθούν εκ νέου.
Άνθρακας όμως ο θησαυρός, καθώς, σήμερα ο Δήμος Σαρωνικού δήλωσε υποτιθέμενη «οικονομική αδυναμία» και με απόφαση της διοίκησης οι οικογένειες των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία του δήμου, μένουν στο δρόμο και ο Δήμος μένει ξεκρέμαστος τους χειμερινούς μήνες”.

Categories