Αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. και κάνουν λόγο για ωμή βία στο Γαλάτσι

Στο κέντρο της επικαιρότητας έχουν βρεθεί οι καταγγελίες για ακρότητες από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επέμβασης σε χθεσινή συγκέντρωση. Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τη δική της εκδοχή, την οποία όμως διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα news24/7 και δημοσιεύεται σε βίντεο με δηλώσεις (δείτε το βίντεο ΕΔΩ) καταγράφονται τρεις αυτόπτες μάρτυρες, ένας εργαζόμενος σε καφετέρια και δύο κάτοικοι, που δεν συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση, να αναφέρουν ξεκάθαρα πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων τόσο στον πεζόδρομο όσο και μέσα στα καταστήματα.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι τα ΜΑΤ αναποδογύρισαν τραπέζια και χτυπούσαν αδιακρίτως χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια ένταση νωρίτερα.

Ακόμη, ανέφεραν ότι μια μητέρα φώναζε πως έχει χτυπηθεί το 5 ετών παιδί της.

Οι μαρτυρίες αυτές έρχονται σε συνέχεια των πολλών καταγγελιών από τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας. Διαψεύδουν, παράλληλα, και τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Η Αστυνομία επιχείρησε αρχικά μέσω «πηγών» και στη συνέχεια με επίσημη ανακοίνωση να απαντήσει στις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός παιδιού και ότι το 5χρονο αισθάνθηκε δυσφορία από τα χημικά.

efsyn.gr

Categories