Δημήτρης Λουκάς. Δήμαρχος Λαυρεωτικής με πλούσιο έργο και όραμα για τον τόπο του. video

Δήμαρχος Λαυρεωτικής με πλούσιο έργο και όραμα για τον τόπο του. Αυτό το θετικό αποτύπωμα άφησε η συμμετοχή του Δημήτρη Λουκά που ήταν προσκεκλημένος του Μέμου Ξυγκάκη στην χθεσινή εκπομπή (5/11) “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ”.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής:

Στο κοινό στόχο των  Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού για την παραγωγή Ηλ Ενέργειας μέσω της Διαχείρισης Βιοαποβλήτων καθώς και στην ενδεχόμενη συνένωση Λαυρεωτικής και Σαρωνικού κατά την επόμενη φάση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (μείωση των Δήμων από 332 σε 140)- (5omin)

Στην εξέλιξη της υπόθεσης των Ανεμογεννητριών στο Πάνειον όρος (7ο min)

Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΕΥΔΗΜΟΣ όπου συμμετέχουν οι Δήμοι Καρύστου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου,  στην επιλογή του Γ. Σωφρόνη ως Προέδρου του ΔΣ και τους στόχους του Οργανισμού ο οποίος είναι ένα σημαντικό και ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο όχι μόνογια τους Δήμους -Μετόχους αλλά και για οποιονδήποτε άλλο Δήμο. (11ο min)

Στο Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου. Η υποχρέωση των Δήμων να διαθέτουν δικό τους Πολεοδομικό Γραφείο από 1/11/20, παρατάθηκε για ένα χρόνο ακόμα και συνεπώς μέχρι τότε θα ισχύει το υπάρχον καθεστώς. Ωστόσο ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία ίδρυσης ενός υπερσύγχρονου Πολεοδομικού Γραφείου το οποίο θα στελεχωθεί με Μηχανικούς κάνοντας χρήση της ευελιξίας του ΕΥΔΗΜΟΣ που θα προσλάβει τους Μηχανικούς για λογαριασμό του Δήμου Λαυρεωτικής. Το ίδιο μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος που έχει δυσκολία στη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού – Oφέλη για τον Δήμο Λαυρεωτικής από την ίδρυση του Πολεοδομικού Γραφείου (30οmin)

Στα έργα που είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας πως χρειάστηκε μία ολόκληρη θητεία προκειμένου να ωριμάσουν οι αντίστοιχες μελέτες για την υλοποίηση τους . (35ο min)

Σημειώνεται ιδιαιτέρως η κοινωνική προσφορά της ΔΑΝΕΤΑΛ (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής) μέσω της οποίας χρηματοδοτείται η εργασία στο Δήμο σε άτομα ηλικίας 55-67 ετών που χρειάζονται 1-5 έτη εργασίας προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν! (41o min)

Δείτε το video της εκπομπής

Categories