Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης

Σε παρέμβαση στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης προχώρησε ο «Ρουβίκωνας» ζητώντας «την άμεση επαναπρόσληψη 5 απολυμένων καθώς και την καταβολή των μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αποδοχών στους 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα του δήμου».

Η αναρχική συλλογικότητα υποστηρίζει πως ο δήμος έχει παγώσει εδώ και δύο μήνες τους μισθούς τους, «καθώς αρνείται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 300€ τον μήνα, ενώ παράλληλα έχει διακόψει τις συμβάσεις 5 εργαζομένων στον ίδιο τομέα απασχόλησης. Ουσιαστικά, πετάει αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους στο δρόμο στη μέση μιας φονικής πανδημίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απολυμένοι/ες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να βγουν ταμείο ανεργίας».

Στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» επιρρίπτει την ευθύνει στον δήμαρχο Αναστάσιο Μαυρίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ανεύθυνο γιατί αφήνει παράλληλα «τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας».

Από την πλευρά της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταδίκασε το γεγογός και ξέφρασε τη στήριξη της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «που έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς, για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία».

Η ΚΕΔΕ τονίζει πως «αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».

efsyn.gr

Categories