Τηλεδιάσκεψη ΔΣ Σαρωνικού της 13/11 με επίκεντρο την Πολιτική Προστασία και αποχωρήσεις- video

Με κυρίαρχο θέμα που η εισαγωγή του στην Ημερήσια Διάταξη προκλήθηκε από 14 δημοτικούς Συμβούλους (των παρατάξεων Σωφρόνη και Τσιγαρίδα), έγινε η τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/11/20

Η διατύπωση του τίτλου της εισήγησης «Συζήτηση και λήψη απόφασης πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, στελέχωσης της Πολιτικής Προστασίας λόγω κατεπειγουσών αναγκών» – ενω ουδείς αρνήθηκε την αναγκαιότητα στελέχωσης όταν η επιχορήγηση ύψους 250000 ευρ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα ληφθεί (γιατί ακόμα τα χρήματα δεν έχουν δοθεί στο Δήμο) – ήταν αυτό που μονοπώλησε τη συζήτηση και την αντιπαράθεση μεταξύ Αντιπολίτευσης και Δημοτικής Αρχής.

Επιγραμματικά, ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου μαζί με την Πρόεδρο Δήμητρα Ράπτη υποστήριξαν πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για απόφαση πρόσληψης καθώς το αρμόδιο όργανο είναι η οικονομική Επιτροπή και θα έπρεπε να αναδιατυπωθεί ως πρόταση η με κάποιον άλλο τρόπο αλλα όχι ως απόφαση πρόσληψης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο παρατάξεων Σωφρόνη και Τσιγαρίδα αντέδρασαν, λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει την δυνατότητα να διατυπώσει την πρόταση ως έχει καθώς και οτιδήποτε άλλο, γιατι το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει μία Πολιτική Απόφαση η οποία θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Οικονομική Επιτροπή που έχει την αρμοδιότητα των προσλήψεων.

Η Τάνια Γαλανοπούλου διατύπωσε άλλη πρόταση, δηλαδή να διαβιβαστεί η απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή ως ΑΙΤΗΜΑ.

Η πρόταση Γαλανοπούλου ψηφίστηκε και από την παράταξη Φιλίππου και υπερίσχυσε με 13-12 έναντι της αρχικής πρότασης. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και αποχωρήσεις

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε πρώτα, σε χωριστά video τα κύρια σημεία της συζήτησης του θέματος για την Πολιτική Προστασία – Μετά τα μεμονωμένα video υπάρχει και ολόκληρο το video με όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/11/20

Εισήγηση Γ. Σωφρόνη για την Πολιτική Προστασία

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Π. Φιλίππου στο θέμα για την Πολιτική Προστασία

Τοποθέτηση Μπάμπη Γαλάνη, Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας

Τοποθέτηση Δήμητρας Ράπτη, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Τοποθετήσεις Σωφρόνη-Φιλίππου

Τοποθετήσεις Καρούμπαλη-Σωφρόνη- Ράπτη

Διαμόρφωση 2ης πρότασης από Τ. Γαλανοπούλου -συζήτηση-ψηφοφορία και υπερψήφιση της 2ης πρότασης (13-12)

Μετά την υπερψήφιση της 2ης πρότασης και αφού ο Σάββας Ακούσογλου προκάλεσε ένταση στην συνεδρίαση με κάποιες δηλώσεις που ξεπερνούσαν τα όρια της ευγένειας (δείτε στο 2: 45 hr του γενικού video) αποχώρησαν από την τηλεδιάσκεψη οι: Κόλλιας, Κολοκοτρώνη, Γκέραλης και Καρούμπαλη για τους λόγους που εξηγούν στο video που ακολουθεί.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης  ο Σ. Ακούσογλου (3:17 hr) ανακάλεσε τις δηλώσεις του και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου σχολίασε πως πολύ αργά ζήτησε συγγνώμη αφου ο Γ.Σωφρόνης τον είχε ανακαλέσει στη τάξη (3:21 hr), κάτι που ο Σ Ακούσογλου αρνήθηκε ότι έγινε.

 


 

Ολόκληρη η συνεδρίαση του ΔΣ Σαρωνικού της 11ης Νοε 20 μέσω τηλεδιάσκεψης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Categories