Η Συνέντευξη του ΓΓ του Δήμου Σαρωνικού Μ.Κλάπα στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ. Σημαντική πληροφόρηση -video

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Η αναγγελία από το ΥΠΕΣ για επιχορήγηση του Δήμου Σαρωνικού με 250.000 ευρ  δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής και συνεπώς τα χρήματα δεν είναι διαθέσιμα στο ταμείο του Δήμου. Το κόστος των ατόμων που έχει ζητήσει η Πολιτική Προστασία για το 8μηνο, δεν είναι αυτό που έχει ακουστεί αλλα είναι περίπου 22.000 ανα μήνα. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι, με ποια μορφή θα είναι η οικονομική επιχορήγηση. Αν πρόκειται  για “ανειδίκευτο ποσό”, δηλ αν τα χρήματα είναι “ελεύθερα”, τότε ο Δήμος μπορεί να τα διαθέσει όπως θέλει. Αν όμως πρόκειται για “εξειδικευμένους κωδικούς”, τότε θα υπάρχει πλαίσιο διάθεσης. Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν τα χρήματα μπορούν να καλύψουν τις προσλήψεις του προσωπικού που απαιτούνται για την Πολιτική Προστασία –  ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. Εσφαλμένα ανακοινώθηκε πως τα ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους θα αυξηθούν κατά 60-70% μετά την περαίωση των δηλώσεων για τα επι πλέον τετραγωνικά. Το ποσοστό αφορά ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ και οχι επί των συνολικά υφισταμένων τετραγωνικών – Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σημαντική η συμβολή στην πληροφόρηση, από την συμμετοχή του Γ.Γ. του Δήμου Σαρωνικού Μιλτιάδη Κλάπα, στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ της 13ης Νοε 20 ο οποίος απάντησε σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας στο Δήμο Σαρωνικού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Η Οικονομική επιτροπή που είναι και το αρμόδιο όργανο έχει ζητήσει στα πλαίσια του Προυπολογισμού του 2021 την πρόσληψη ατόμων για να στελεχωθεί η ΔΑ. Παράλληλα ο Δήμος Σαρωνικού έχει υπαχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας των Δήμων και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από δημοτικούς αστυνομικούς άλλων Δήμων

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ υφίσταται και αφορά απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ. Εντός 30 ημερών αν δεν υπάρξει απάντηση από την Αποκεντρωμένη, θεωρείται ότι καλώς ελήφθη η απόφαση αλλιώς θα ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία και οδηγίες για διόρθωση η επανάληψη.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ είναι κάτι που γίνεται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κάλυψη αναγκών καθώς υπάρχει περιορισμός προσλήψεων  σε θέσεις που ειναι κενές . Σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνεται υπ’ όψιν το γνωστικό αντικείμενο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ . Όταν ένας Δήμος κηρυχθεί σε περίπτωση ανάγκης, έχει το δικαίωμα εκ του Νόμου να προσλάβει έκτακτο προσωπικό για τις ανάγκες που έχουν προκύψει στη περίπτωσή μας από την πυρκαγιά. Η απόφαση για την ενεργοποίηση του σχετικού άρθρου αφορά την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Η πρόσληψη και το ποιός προσλαμβάνεται είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου. Για το πλήθος των ατόμων που θα προσληφθούν αρμόδια είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ η οποία καθορίζει  το ποσό των χρημάτων που διαθέτει για να καλύψει την μισθοδοσία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Η αναγγελία από το ΥΠΕΣ για επιχορήγηση του Δήμου Σαρωνικού με 250.000 ευρ  δεν έχει υλοποιηθεί και συνεπώς τα χρήματα δεν είναι διαθέσιμα στο ταμείο του Δήμου. Το κόστος των ατόμων που έχει ζητήσει η Πολιτική Προστασία για το 8μηνο, δεν είναι αυτό που έχει ακουστεί αλλα είναι περίπου 22.000 ανα μήνα. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι, με ποια μορφή θα είναι η οικονομική επιχορήγηση. Αν πρόκειται  για “ανειδίκευτο ποσό”, δηλ αν τα χρήματα είναι “ελεύθερα”, τότε ο Δήμος μπορεί να τα διαθέσει όπως θέλει. Αν όμως πρόκειται για “εξειδικευμένους κωδικούς”, τότε θα υπάρχει πλαίσιο διάθεσης. Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν τα χρήματα μπορούν να καλύψουν τις προσλήψεις του προσωπικού που απαιτούνται για την Πολιτική Προστασία.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. Εσφαλμένα ανακοινώθηκε πως τα ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους θα αυξηθούν κατά 60-70% μετά την περαίωση των δηλώσεων για τα επι πλέον τετραγωνικά. Το ποσοστό αφορά ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ και οχι επί των συνολικά υφισταμένων τετραγωνικών. Αν αυτό ίσχυε θα σήμαινε πως το 60-70% των κτισμάτων στη χώρα θα ήταν αυθαίρετα!!

Στο Δήμο Σαρωνικού τα συνολικά δομημένα τετραγωνικά (κατοικίες +καταστήματα) είναι περίπου 3.3000.000 και τα επιπλέον δηλωθέντα είναι περίπου 400.000 μ2 και ισως λιγότερα αν αφαιρεθούν τα μη ηλεκτροδοτούμενα. Το ποσό που θα εισπράξει ο Δήμος Σαρωνικού ( ακόμα δεν έχει τελειώσει η επεξεργασία για να έχουμε ακριβή εικόνα) θα είναι κοντά στις 465.000 ευρ. 

Ειδικότερα για τις κατοικίες, η κατανομή των δομημένων τετραγωνικών ανά Κοινότητα έχει ως εξής:

Τα συνολικά τετραγωνικά κατοικιών στο Δήμο Σαρωνικού είναι 2.900.000μ2 εκ των οποίων τα

1.345.000 μ2 είναι στα Καλύβια (46%)

605.000 μ2 στην Ανάβυσσο (21%)

550.000 μ2 στην Σαρωνίδα (19%)

100.000 μ2 στον Κουβαρά (3,5%)

300.000 μ2 στην Π.Φώκαια (10,5%)

Ο Δήμος είναι ελλειματικός στον τομέα της καθαριότητας και θα πρέπει να υπάξει προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν ρήτρες που αυτόματα σημαίνει υποχρεωτική αύξηση τελών.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Υπάρχουν αρμοδιότητες που καθορίζονται από το Νόμο και αυτές που έχει παραχωρήσει ο Δήμαρχος.  Οι αρμοδιότητες που ζητάει η Π Φώκαια είναι απ αυτές που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο  που σήμερα τις περισσότερες δεν έχει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ -Επεξηγήσεις

 

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ Δ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΛΑΠΑΣ 

Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σαρωνικού, Μιλτιάδη Κλάπα

Categories