Κλήσεις σε απολογία επειδή δήλωσαν στο facebook ότι θα κατέβουν στο Πολυτεχνείο (εικόνα)

Σε τρεις πολίτες έχουν αποσταλεί έως τώρα κλήσεις σε απολογία από το αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας με την αιτιολογία ότι έχουν δηλώσει στο facebook ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αυτό καταγγέλλει η συλλογικότητα «Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία» και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία με την κλήση που εστάλη σε ένα τα άτομα που δήλωσαν μέσω των social media ότι θα μετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Όπως σημειώνει η συλλογικότητα «Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία» χαρακτηριστικά: «Αποδείξαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ότι ακόμα και αυτοί οι αυταρχικοί και αντιδημοκρατικοί νόμοι της κυβέρνησης ΕΩΣ ΤΩΡΑ δεν απαγορεύουν τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και μάλιστα πληροφορούμαστε ότι τώρα η κυβέρνηση σπεύδει τελευταία στιγμή να «κλείσει το νομικό κενό».

«Αλλά αυτό που πρέπει κάθε πολίτης, κάθε συνειδητοποιημένος άνθρωπος να κρατήσει από όλες αυτές τις ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα) είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση-τρομοκράτη που προσπαθεί να κρύψει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, το ανοχύρωτο Ε.Σ.Υ., τον εργασιακό μεσαίωνα κάνοντας επίθεση σε όποιες φωνές λένε το αυτονόητο: Όταν έχεις μια κυβέρνηση που οδηγεί τα πάντα σε κατάρρευση, με κόσμο να πεθαίνει και να βρίσκεται σε απόγνωση, καθήκον του κάθε ανθρώπου είναι να ορθώσει το ανάστημά του και να φωνάξει: ΩΣ ΕΔΩ! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές/τριες στην Καρδίτσα, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη!»

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία
το Σάββατο

Γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την άγρια καταστολή, προσαγωγές και βιαιοπραγίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εκφοβισμού μέσω κλήσεων σε απολογία όσων τολμούν και αναφέρουν τη φράση “να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου” στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμη και από το διαδίκτυο!
Από τις δηλώσεις – οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δίκτυου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”.
Επιδόθηκαν από αστυνομικούς και καλούνται να παρεβρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου!
Το “εγκλημά” τους είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου!!!
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μας αναφέραμε:

«Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!
Να «δώσουν εξηγήσεις» ζητά ο εισαγγελέας με κλήση του στον πρόεδρο και το γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) σχετικά με ανακοίνωσή της Ένωσης στην οποία γίνεται αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους γιατρούς
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ.
Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και το κατεστημένο του κράτους είναι οτι μιλούν, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.
Αλληλεγγύη στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό της πρώτης γραμμής!
Η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη θα γίνει με κοινωνική και αγωνιστική ευθύνη.
Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σε αυτή, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.»

Αντί, οι αρμόδιοι ν’ αναζητούν τους υπαίτιους για την απαξίωση και διάλυση του συστήματος υγείας που καταγγέλεται απ’ όλη την ιατρική και υγειονομική κοινότητα, όσους ευθύνονται για το χαμό ανθρώπων και την καταστροφή χιλιάδων άλλων από την πλημμύρα του Νομού Καρδίτσας, παρακολουθούν και καταγράφουν ολημερίς κι ολονυχτίς τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο και ποινικοποιούν ακόμη και τις αναφορές τους…
Με πρακτικές που μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας, οι οποίες συγγενεύουν με όλες εκείνες που προκάλεσαν την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του ‘73, την οποία θα τιμήσουμε την προσεχή Τρίτη.
aftodioikisi.gr

Categories