Γ. Κίτσος στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: θυμίζει νεκροταφείο ο Κουβαράς

Ο πρ. Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά και σημερινός σύμβουλος με την παράταξη “Σαρωνικός αύριο”, Γιάννης Κίτσος, ήταν ο καλεσμένος του Μέμου Ξυγκάκη στην εκπομπή της 18ης Νοε 20

Η Νέα Κοινοτική Αρχή κάνει τα αυτονόητα και τίποτα περισσότερο – το μεγαλύτερο πρόβλημα, η Οδοποιία για την οποία υπήρχαν οι μελέτες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά “κρατήθηκε” η χρηματοδότηση προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εκλογή Φιλιππου – Οι συνδέσεις στο αποχετευτικό με τον τρόπο που έχει προωθήσει η Διοίκηση του Δήμου γίνεται δυσχερής καθώς οι δημότες θα πρέπει να πληρώσουν μετρητοίς τον εργολάβο ενω θα έπρεπε να γίνονται μέσω του Δήμου με  αποπληρωμή μέσω δόσεων –  Μεταφέρθηκε χρηματοδότηση δύο έργων που είχαν προγραμματιστεί στον Κουβαρά, στον κεντρικό Δήμο και γιαυτό, ένας από τους λόγους της αντίδρασή μας στις συνεδριάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα – Για τις διαδικασίες σύνταξης Τεχνικού Προγράμματος και Προυπολογισμού – Αναφορά στο ιδιοκτησιακό ζήτημα του Κουβαρά που με επιστολή του αναδεικνύει κάτοικος του Κουβαρά. ( παραθέτουμε την επιστολή του δημότη)

 

Πρός τον κ.Ξυγκάκη.
Με αφορμή την ερώτησή σας πρός τον πρ.Πρόεδρο της Κοινότητος Κουβαρά,κ.Κιτσο,επιτρέψτε μου,παρακαλώ,μία δύο παρατηρήσεις σχετικές με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της Κοινότητος Κουβαρά , που απορρέει από την 1151/1872 αμετάκλητη εφετειακή απόφαση.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της Κοινότητος Κουβαρά ουδόλως σχετίζεται με εκείνο των υπολοίπων περιοχών των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.
Το Εφετείο Αθηνών,με την 1151/1872 απόφασή του ,απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου για απόκτηση κυριότητος ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Κοινότητος Κουβαρά,τις οποίες αναγνώρισε ως ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ !!!
Τα όρια της κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου έχουν καθοριστεί λεπτομερώς και ευκρινώς ,υπό του Εφετείου Αθηνών,και βρίσκονται,στο δυτικό μέρος, στο ρέμα του λόφου Αιματόριζα ,ο οποίος ανήκει στην σημερινή Κοινότητα Καλυβίων.
Στο δε ανατολικό μέρος,η κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου υφίσταται μόνο πρός την νοτίαν πλευράν του Όρους Μαλεζί,δηλαδή πρός την Κοινότητα Κερατέας.
Για τις εκτάσεις που βρίσκονται μεταξύ του ρέματος του λόφου Αιματόριζα και μέχρι της κορυφογραμμής του βορειοδυτικού τμήματος του Όρους Μαλεζί ,εκεί δηλαδή που βρίσκονται άπασες οι εκτάσεις της Κοινότητος Κουβαρά,ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου για κυριότητα.
Τα στοιχεία που μαρτυρούν την μοναδική αυτή αλήθεια είναι πολλά και βρίσκονται στην διάθεση οποιουδήποτε.
Επειδή ,για πολλά έτη, εκατοντάδες Κουβαριώτες έχουμε υποστεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική ζημία και επίσης μία ψυχολογική,κοινωνική και σωματική ταλαιπωρία,ενώ δεν θα έπρεπε,απευθύνουμε θερμή παράκληση πρός τους ιθύνοντες για το αυτονόητο.
Να εφαρμοστεί η 1151/1872 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τις εκτάσεις της Κοινότητος Κουβαρά.
Με τιμή.
Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.

Categories